Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Meer klachten over vliegtuigherrie

 |
 Geplaatst door: Egelhuis 
 |
 Bekeken: 637 
|
 Gooi- en Eemlander 
Meer klachten over vliegtuigherrie Download het gehele artikel 'Meer klachten over vliegtuigherrie'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Het is mij niet bekend, sinds wanneer men in de bovengenoemde streek (meer) herrie over zich heen krijgt. Maar het stukje waarin staat dat het landelijke gemiddelde met 6,4% daalde, daar geloof ik helemaal niets van.
Het vliegverkeer is exorbitant toegenomen, alsof vliegtuigen van de ene dag op de andere dag minder herrie maken! Nee, het zal eerder creatief boekhouden zijn. Dat de inwoners van de Vechtstreek en dergelijke een hoger klachtenniveau hebben dan het landelijke gemiddelde, zou volgens Bas kunnen liggen aan een of meerdere melders........Veel-klagers zou Bas zeggen. Het is maar hoe je het bekijkt. Dat Bas niet onafhankelijk is, maar heel partijdig, moet u niet vergeten!

Geplaatst door Jaap uit Bussum

@ V.O.S. De afname van het aantal klachten met 6,4% betreft het eerste kwartaal van 2014. Over het tweede kwartaal rapporteert BAS wel een sterke toename van zowel melders als van klachten. Volgens BAS is in dat kwartaal het aantal melders ten opzichte van hetzelfde kwartaal van 2013 met 97,2% toegenomen, tot 2.343 en het aantal meldingen met 25,8% tot 35.693.
Het aantal landelijke meldingen wordt in de kwartaalcijfers niet “geschoond” van de zogenaamde veelmelders. Als dat bij het aantal klachten uit de Gooi en Vechtstreek wel gebeurt, dan is er in het tweede kwartaal nog steeds sprake van een toename die veel hoger is dan het landelijk gemiddelde, die zeer waarschijnlijk te maken heeft met de tijdelijke sluiting van de Polderbaan.
De redacteur van De Gooi- en Eemlander heeft voor zijn artikel hoogstwaarschijnlijk de website http://www.vlieghinder-gve.nl/ geraadpleegd. De cijfers die op deze website over melders en klachten in deze regio staan heb ik zelf aan de hand van de rapportages van BAS samengesteld. U kunt ze narekenen.