Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Meer klachten over lawaai Schiphol

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 1196 
|
 Haarlems Dagblad 
Meer klachten over lawaai Schiphol

Schiphol -  Het aantal klachten over geluidshinder door Schiphol is vorig jaar toegenomen tot circa 800.000. President-directeur Cerfontaine van Schiphol maakte deze voorlopige cijfers donderdag bekend in zijn nieuwjaarstoespraak. In 2005 werden 710.000 klachten ingediend over vlieglawaai.

Het aantal klagers is volgens Cerfontaine opnieuw afgenomen, maar de gemiddelde hoeveelheid klachten per persoon steeg. Sommige omwonenden dienen jaarlijks duizenden of zelfs tienduizenden klachten in over vlieghinder.

De luchthaven zal zich ’veel actiever’ gaan opstellen bij de klachtenafhandeling, aldus de Schipholbaas in een toelichting. Schiphol neemt dit jaar de klachtenafhandeling over van de Commissie Regionaal Overleg Schiphol (CROS). Medewerkers zullen de klagers thuis gaan bezoeken, aldus Cerfontaine. ,,De klachtenafhandeling was te anoniem. Wij, de luchtverkeersleiding, Schiphol en de luchtvaartmaatschappijen, moeten het gaan voelen als er geklaagd wordt.’’

Hij hoopt dat het aantal klachten zal afnemen door een ander baangebruik en stillere vliegmethoden.

Ook de informatievoorziening zal worden verbeterd. Het aantal passagiers groeit dit jaar naar verwachting tot een record van bijna 48 miljoen, tegen ruim 46 miljoen reizigers in 2006.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Willem uit Heemskerk

Daar gaat je privacy. De heropvoeders komen wel langs als je teveel klaagt.

Geplaatst door gerard uit Castricum

Niet 'schiphol' moet het voelem, ze zullen het de 'klager' wel laten voelen dat er te veel geklaagd wordt. Cerfontaine keert de zaak om.

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Laat Cerfontaine es stoppen met het praten over klachten en klagers. Laat hem eens beginnen met termen als 'overlast' en 'huisvredebreuk'. Dan kunnen we daarna es gaan kijken hoe dat af kan nemen of tot nul gereduceerd kan worden.

Overigens denk ik dat Cerfontaine maar met 1 ding bezig is: een charme offensief. De enige die wat zou moeten doen aan de vliegterreur is Den Haag maar ja, we weten dat daar niet veel van te verwachten valt; de regelgeving staat tenslotte in dienst van Schiphol en niet van de burger.

Geplaatst door Dirk uit Zwanenburg

Ik heb toch wel zo'n medelijden met die mensen die duizenden of zelfs tienduizenden klachten per jaar indienen. Bij die mensen zit namelijk duidelijk of een steekje los of ze hebben een chronisch teveel aan vrije tijd waardoor ze zich aan het minste of geringste gaan irriteren. Een weldenkend mens komt namelijk echt niet op het idee om een dusdanig groot aantal klachten in te dienen en gebruikt zijn of haar tijd gewoon op een nuttige manier. Dat je zo nu en dan een klacht indient als een kist werkelijk veel lawaai maakt oké, maar de personen die duizenden klachten indien en helpen het hele klachtenafhandelingssysteem om zeep. Het is namelijk compleet van de zotte dat een relatief kleine groep mensen het voor elkaar krijgt om 800.000 klachten in te dienen en daarmee het hele systeem waardeloos maakt. Belangrijker is dat weer minder mensen klachten hebben ingediend en dat de geluidsoverlast die Schiphol veroorzaakt dus ook volgens de omwonenden afneemt.

Geplaatst door Karel van Klachteren uit Castricum

Hierbij een goeie tip voor Dirk.
Gewoon niet meer naar deze website gaan en wèg is je irritatie. Makkelijk zat.
Tenzij je een masochist bent, natuurlijk. Dan kun je hier lekker scoren. Gratis. Maar dan niet meer zeuren óf zelf een website beginnen voor mensen die zich ergeren aan mensen die zich ergeren.
Suks, Dirk.

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Of nog anders:

Beste Dirk, besef je wel dat er mensen zijn die inderdaad 65% van 400.000 kisten per jaar bulderend over zich heen krijgen? Waarschijnlijk niet.

Het feit dat de klachtenstroom wellicht af zal nemen bewijst geenszins dat het ook daadwerkelijk stiller wordt. Het is niet voor niets dat er structureel geweigerd wordt het geluid te meten. Of heb je daarvoor ook een verklaring?


Geplaatst door J.H. Griese uit amstelveen

Inderdaad Aalegeiz, Dat is een buitengewoon teer punt in dit dossier!
Al vanaf 1997 wordt door hooggeleerde heren
Prof in t`Veld, Prof Jan Terlouw, en Drs Eversdijk geroepen en geconstateerd: "Er wordt niet eens gemeten." Eversdijk bevestigde recentelijk: Het project meten ligt weer in de la.
Schandelijk. Het verschil van 8 dBA tussen de berekende en de gemeten waarde (NLRrapport CR 97263L) moest in 1999 door Min Netelenbos worden weggepoetst......
(zie de brief van Netelenbos aan de ministerraad onder dossiers
Een w.s. instituut als het RPB diskwalificeerde zich recentelijk nog, door die hogere gemeten waarden niet te noemen in haar conclusie, dat hier te lande meer wordt geklaagd dan in europa. Nogal wiedes,
als de pure geluidssterkte bijna 3x zo hoog is als elders.
Nee, Er moet toegeredeneerd worden naar: Het zit tussen onze oren.

Geplaatst door T. Lolkema uit Uithoorn

wij wonen in Uithoorn Meerwijk, sinds 7 jaar, Amsterdam uitgevlucht maar de laatste jaren is het hier vreselijk.Het begint vaak al om 6 uur en dan ieder minuut komt er een over, in de tuin zitten is geen genot meer.Wij hebben een huurhuis dus vluchten is hier dan ook niet echt makelijk helpt Cerfontaine hier ons ook mee?