Platform Vlieghinder Kennemerland
 

‘Meer kans zesde baan Schiphol’

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 651 
|
 Nederlands Dagblad 
‘Meer kans zesde baan Schiphol’

HAARLEM - De kans dat er een parallelle Kaagbaan wordt aangelegd op Schiphol, is toegenomen. Dat zegt de Noord-Hollandse VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers (Ruimtelijke Ordening) na een overleg met minister Eurlings (Verkeer).

Eurlings heeft volgens hem toegezegd dat hij een scenario gaat doorrekenen waarbij een tweede Kaagbaan wordt aangelegd. Tegelijkertijd zou dan de Aalsmeerbaan worden gesloten en het gebruik van de Buitenveldertbaan worden verminderd, aldus Hooijmaijers.

De toezegging was voor de gedeputeerde reden voor te stellen dat de ruimtelijke reservering voor een eventuele zesde baan op Schiphol wordt verlengd. De oorspronkelijke reservering in het streekplan loopt op 1 april af.

Hoewel het genoemde scenario nog moet worden onderzocht, lijkt het Hooijmaijers een aantrekkelijke optie. Als voorwaarde had hij gesteld dat als er één baan bijkomt, er een ander moet worden gesloten. Dat gebeurt volgens de gedeputeerde in dit scenario. ,,De Aalsmeerbaan gaat dicht en het gebruik van de Buitenveldertbaan wordt beperkt. Dat betekent zelfs anderhalve baan eraf.’’

Dat Eurlings het scenario gaat bestuderen, wil niet zeggen dat het ook wordt uitgevoerd. De studie maakt deel uit van een groot aantal onderzoeken naar toekomstmogelijkheden voor Schiphol op de lange termijn. Als het plan wordt uitgevoerd, betekent dit volgens Hooijmaijers een sterke vermindering van de hinder in Aalsmeer en Buitenveldert. Het zuiden van Haarlemmermeer krijgt het echter volgens de gedeputeerde ’moeilijker’.


Reacties op dit bericht