Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Meer herrie vliegtuigen in Uitgeest

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1116 
|
 noordhollands dagblad.nl 
Meer herrie vliegtuigen in Uitgeest

Door Redacteur Kennemerland

UITGEEST - Veel minder klachten over vliegtuiglawaai uit Driehuis en Velserbroek en een grote toename van klachten uit Uitgeest. Dat valt de Milieudienst IJmond op in het jaarverslag 2011 van het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS).

De tendens heeft zich dit eerste kwartaal in Uitgeest voorgezet, blijkt uit de laatste cijfers. De 1353 klachten over lawaaiige vliegtuigen in die plaats zijn zelfs iets meer dan in het eerste kwartaal van 2011. BAS geeft geen verklaring over de opvallende daling en stijging in Driehuis, Velserbroek en Uitgeest.

De meeste klachten vorig jaar in de IJmond kwamen verreweg uit Uitgeest, gevolgd door Beverwijk.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

BAS heeft geen verklaring........
U kunt zich afvragen wat die club heeft gedaan en doet.......
Het aantal vliegbewegingen kriskras over Uitgeest is extreem hoog. Om de 1 a 2 minuten gebulder boven je hoofd. De toestellen vliegen daarbij vaak ook nog eens exorbinant laag. De tendens lijkt gaande dat er grenzen worden opgezocht voor wat nog mogelijk is, qua aanvlieghoogte.
De LVLN speelt in deze een zeer grote rol.
Zij weten exact waar en hoe laag een toestel vliegt. Ook al wordt dit ontkend door de instanties. Bovendien is het luchtruim op 35 Km. afstand van de luchthaven 'vogelvrij', zodat de sector haar gang kan gaan. Uitgeest is de dupe van een volledig falend beleid.

Geplaatst door jhgriese uit Amstelveen

De LVNL dient een degelijke controle te krijgen. Men doet maar wat om de capaciteitsvraag te honoreren.. We horen nog niets over de transitionlayer die van uit Brussel moet worden omhoog getrokken. Dus van af morgen doorvoeren svp. Dan moet men hoger aanvliegen, en kunnen die belachelijk lage hoogten tot het verleden behoren!

Geplaatst door jhgriese uit Amstelveen

PS : Ik wist niet dat Uitgeest in de IJMOND ligt? En Alders? Maar verder dromen? Actie svp !

Geplaatst door Gerard uit NULL

Uitgeest wordt soms toch wel bij de de IJmond gerekend. Misschien omdat ooit, lang geleden, (de voorloper van) het IJ tot hier ergens in de buurt liep.