Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Meer dronken piloten

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 723 
|
 telegraaf.nl 
Meer dronken piloten

Door Paul Eldering

SCHIPHOL -  Het aantal incidenten met dronken vliegers en stewardessen op vluchten neemt alarmerend toe. Dat blijkt uit de stroom meldingen bij veiligheidsinstanties in de hele wereld. Concrete cijfers zijn niet beschikbaar, maar de instanties spreken van een duidelijke trend.
Zowel in Amerika als Europa wordt gewaarschuwd voor deze zorgelijke ontwikkeling, die het risico van vliegrampen sterk verhoogt. Het Amerikaanse Institute for Alcoholism Research schat dat 5 tot 8 procent van alle piloten een alcoholprobleem heeft. „Ook het gebruik van drugs in de luchtvaart stijgt en er is meer psychisch leed door stress. Dat kan zich uiten in agressie en verwardheid.”
Het zijn volgens de politie meestal buitenlandse piloten en cabinemensen die tegen de lamp lopen.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door marianne uit castricum

dat horen we inderdaad regelmatig, zijn ze aan het zwalken over de dorpen heen terwijl was afgesproken over niet bevolkte gebieden te vliegen. Zou dit de oorzaak kunnen zijn? net zoals autorijders die met 160 km over de weg rijden en zo laten zien dat het ze niets kan schelen als ze mede autorijders "SCHRECK" aanjagen.

Geplaatst door Jaap de Groot uit Bussum

Stress als gevolg van langere werktijden omdat de luchtvaartmaatschappijen het anders financieel niet redden?

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Tsja....sommige piloten zijn net mensen.

De 1 komt zeer laag overdenderend met volledig uitgeklapt landingsgestel over een woonwijk terwijl de bewuste woonwijk zich op 30 Km (!) afstand van Schiphol bevindt.
De ander doet het netter, vliegt hoger en zonder uitgeklapt landingsgestel. U kunt het zich afvragen waarom ik het niet gepast vind om met uitgeklapt landingsgestel en daarbij ook nog eens zeer laag, over een woonwijk te denderen, dat toch op een aardige afstand van een luchthaven ligt.
Afgezien van het feit dat ik het als bedreigend zie, genereerd het ook nog eens extra herrie (gierend). Het is alsof je op 30 Km afstand van de luchthaven Schiphol, op een landingsbaan woont!
Dus dit gedrag van de sector vind ik asociaal.

De enige optie: Schiphol in zee: vrijwel niemand tot last! Ook niet door bezopen piloten!


Geplaatst door jhgriese uit amstelveen

@V.O.S. Beste, Ik schrok me laatst rot. Was te Buitenveldert op bezoeken er ging zo eenkreng zeer laag over: oorverdovende herrie. Via rubriek schrijf zag ik dat je ook de hoogtes en aantalleen daar te weten kan komen. Ook heel veel grote toestellen op een hoogte van onder de 200 m. ! Je zal er een dronkenlap tussen hebben...