Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Meepraten over plan commissie der wijzen voor luchthaventerrein Twente

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 2351 
|
 tubantia.nl 
Meepraten over plan commissie der wijzen voor luchthaventerrein Twente

ENSCHEDE - Betrokken Twentenaren informeren over de plannen voor een Technology Base op het terrein van de luchthaven Twente en ze daarbij vooral de gelegenheid bieden er over mee te praten. Dat is de opzet van een bijzondere bijeenkomst, die morgen vanaf 17.00 uur plaats heeft in de Grolsch Veste.

Commissie van wijzen
De Technology Base is het idee van de commissie van wijzen, die werd ingesteld door de provincie Overijssel en de gemeente Enschede. De volksvertegenwoordigers in de lokale en provinciale politiek zijn nu aanzet om dit advies te bespreken en er later over te besluiten. Zij willen eerst van belanghebbenden horen wat zij er van vinden. Op verzoek van de provincie Overijssel en de gemeente Enschede wordt de bijeenkomst gefaciliteerd door lokale omroep TV Enschede FM en De Twentsche Courant Tubantia. Dat gebeurt op interactieve wijze, aan de hand van stellingen over verschillende thema’s. Te weten: economie, ecologie, bestuur, cultuur en omwonenden. In het eerste deel worden in groepen onder leiding van een gastheer gesprekken gevoerd. Uitkomsten komen vervolgens aan bod in een centrale discussie met gespreksleiders. Enschede FM maakt opnames die later worden uitgezonden. Via website van beide media is het live te volgen. Willem Habers en Gerard Smink verzorgen de presentatie.

Twente Airport
De Technology Base is in beeld gekomen nadat eerder een doorstart van Twente Airport stuk liep. Het gaat om invulling van een terrein van circa 210 hectare aan weerszijden van de drie kilometer lange start- en landingsbaan. De commissie van wijzen, onder voorzitterschap van Bernard Wientjes, ziet kansen voor bedrijven high tech en slimme materialen op de voormalige vliegbasis. „Een technologische hotspot, op een iconische locatie, waar innovatieve ondernemers willen zitten”, zo wordt het plan voor de Technology Base omschreven. De commissie van wijzen gaat er vanuit dat zo’n ontwikkeling op verschillende niveau’s werkgelegenheid gaat opleveren. TenCate is al in gesprek over een nieuwe fabriek voor productie van composieten op het terrein. Doordat de startbaan van de luchthaven blijft liggen - dat is althans het advies - is beperkt vliegen mogelijk.

De bijeenkomst is in de Hatranslounge (ingang spoorzijde) van de Grolsch Veste, Colosseum 66 Enschede. Belangstellenden kunnen zich nog per email aanmelden via .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Om te beginnen (?) is beperkt vliegen mogelijk, dat is althans het advies.