Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Masterplan ACT bij Schiphol klaar

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 1170 
|
 Nieuwsblad Transport 
Masterplan ACT bij Schiphol klaar

De gemeente Haarlemmermeer en haar partners presenteren vandaag aan minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken de samenwerkingsovereenkomst ACT (Amsterdam Connecting Trade), beter bekend onder de oude naam Werkstad A4.

ACT moet de concurrentiepositie van Haarlemmermeer en de regio Amsterdam verbeteren. Het doel is de logistieke bedrijventerreinen rond Schiphol bij de top-3 van duurzame bedrijfslocaties van Europa te krijgen.

ACT moet uitgroeien tot de meest duurzame luchtvrachtgerelateerde logistieke locatie in Europa, goed voor ongeveer 15.000 werkplaatsen. De totale investeringskosten van ACT bedragen drie miljard euro. Deelnemers in ACT zijn behalve Haarlemmermeer, projectontwikkelaar AM, de provincie Noord-Holland, Schiphol, Amsterdam, het Hoogheemraadschap Rijnland en SADC.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Piet uit Castricum

Worden minister van der Hoeven en minister Eurlings hier tegen elkaar uitgespeeld?
(ACT overlapt met 2e Kaagbaan)
En hoe zit het met bewoners aan de Alderstafel die vracht en reizigers willen splitsen?

Geplaatst door Frits uit Leiden

Hoe staat het met de gezondheid van de bewoners? Speelt dat überhaupt nog wel een rol?
In geen tijden meer dat woord 'gezondheid' in dat Schipholdossier gehoord.
Als dat niet het geval is dan kan die Aalders tafel met de voddenman, tegenwoordig kringloopwinkel geheten, meegegeven worden.

Trouwens hoe staat het met die nieuwe rechters in de Chipshol- affaire?
Zijn ze al ingewerkt?

Dat ook de overheid niet naar de rechters luistert laat de gerechtelijke uitspraak in Den Haag zien over de plicht van de overheid voor een 'causal model' betreffende vliegtuigongelukken 4 jaar geleden. Nog steeds niets.

Neen, aan manipulaties in Nederland geen gebrek. En mannetjes die dat willen doen tegen betaling ook niet. Hè, Menno Baksteen?