Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Mansveld moet plannen voor vliegveld Twente opgeven

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 778 
|
 nieuwsbank.nl 
Mansveld moet plannen voor vliegveld Twente opgeven

Staatssecretaris Mansveld moet de plannen voor een commercieel vliegveld in Twente opgeven nu er niemand is die de voormalige luchtmachtbasis wil exploiteren. Dat zal Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren woensdag haar vragen tijdens het AO luchtvaart. De staatssecretaris schreef vandaag in een brief aan de Kamer dat ze aan de gemeente en provincie wil overlaten wat er nu moet gebeuren.
GroenLinks-Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren: “De plannen voor een vliegveld in Twente zijn altijd onhaalbaar en onrealistisch geweest. De minister moet nu zeggen: mensen, we kappen ermee.”

Door nu aan te geven geen luchthavenbesluit te zullen nemen kan de staatssecretaris ruimte creeren voor plannen die voor werk, natuur en rust in Twente kunnen zorgen. Zo komen er geen nieuwe pogingen om een commerciele luchthaven in Twente van de grond te krijgen.

Van Tongeren: “Ik wil van de minister weten hoeveel geld deze heilloze plannen voor de luchthaven in Twente de belastingbetaler tot nu toe hebben gekost. Ook wil ik weten welke lessen de Minister trekt uit deze mislukking in Twente voor de vliegvelden in Lelystad en Eelde.”

De plannen voor een commerciele luchthaven in Twente kunnen al jaren rekenen op stevig verzet van omwonenden. GroenLinks in Overijssel heeft een alternatief plan, Twenthepark, ontworpen voor de ontwikkeling van het gebied. Om Twenthepark te realiseren wil GroenLinks dat het bestuursakkoord tussen rijk, provincies en gemeenten over het vliegveld wordt opengebroken.

Daphne Dertien, fractievoorzitter van GroenLinks in Overijssel: “Nu de oude plannen zijn mislukt, moet er een nieuwe invulling van het gebied komen De afspraken in het bestuursakkoord van 2009 kunnen niet meer nagekomen worden, we moeten dus opnieuw om tafel. Daarbij moeten de saneringsplannen herzien worden. Het is logisch als het Rijk de verantwoordelijkheid op zich neemt voor de rommel die ze in Twente heeft achtergelaten.”


Reacties op dit bericht