Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Mansveld: exploitatie Twente Airport haalbaar

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1083 
|
 tvenschede fm.nl 
Mansveld: exploitatie Twente Airport haalbaar

De exploitatie van Twente Airport is haalbaar. Dat zegt staatssecretaris Mansveld van Luchtvaart in antwoord op vragen van de Tweede Kamer. GroenLinks, D66, SP willen weten of het realistisch is om een groei tot een kleine miljoen passagiers te verwachten. Die verwachting is reëel, zo stelt Mansveld in haar brief. Ze heeft een extern bureau onderzoek laten doen naar de verschillende scenario’s. Als de luchthaven niet ontwikkeld zou worden, zou veertig procent van de potentiële passagiers niet hebben gevlogen en vijftig procent zou anders uitwijken naar Duitse luchthavens, zo blijkt uit de berekeningen van dat bureau.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Jaap uit Bussum

“Als de luchthaven niet ontwikkeld zou worden, zou veertig procent van de potentiële passagiers niet hebben gevlogen….”. In plaats van het klimaat en de woonomgeving zwaar belastende vliegverkeer te ontmoedigen, wordt het op die manier gestimuleerd.

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

@ Jaap: Geheel met je eens Jaap. drs Jan te Veldhuis, UVA, deed een onderzoek naar de economische haalbaarheid: Resultaat: Niet haalbaar. Laat men die 50 % maar naar de duitse luchthavens gaan, vlak over de grens. En dan het mooie Twente verder als toeristengebied met middelgrote MKB bedrijven verder ontwikkelen. Interessant rapport, dat 9 april ,dus as dinsdag besproken gaat worden in PS Overijssel. zie hun website. Tussen de regels door laakt het rapport het niet willen bijdragen door de prov. aan de exploitatie... Dat kan daar nog een heet voorjaar opleveren?

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

NB: Teken SVP ALLEN de Zienswijze van NATUURMONUMENTEN, 2 artikelen eerder op deze site, of ga naar www.natuurmonumenten.nl

Geplaatst door Jaap uit Bussum

@ Jan: goede tip, meteen gedaan.