Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Manifest tegen groei Airport Eindhoven

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1061 
|
 ED.nl 
Manifest tegen groei Airport Eindhoven

Het is lang stil geweest rondom de kwestie Eindhoven Airport. Inmiddels is de heer Alders met zijn tafel neergestreken in deze regio. In besloten gesprekken met vertegenwoordigers van belangengroepen moet hij in opdracht van het kabinet nagaan op welke wijze maar liefst 35.000 vliegbewegingen per jaar van Schiphol naar Eindhoven Airport kunnen worden overgeheveld. Vóór de zomer van 2009 moet alles geregeld zijn.

In minder nette bewoordingen betekent dit dat bekeken wordt hoe deze vliegbewegingen door onze strot kunnen worden geduwd. Het gaat al lang niet meer om het ‘of’. Andere vliegvelden die zich eerder kandidaat hebben gesteld voor een deel van deze vliegbewegingen, zijn niet langer in beeld. De landelijke en regionale politiek heeft deze stappen al lang geleden genomen over de ruggen van de omwonenden, en daardoor direct belanghebbenden heen.

Het is duidelijk dat Eindhoven Airport dient als afvalputje van Schiphol. Het gaat immers vooral om vluchten die voor Schiphol zelf niet lonend zijn, zoals vakantiecharters. Dit betekent ook dat de regio Eindhoven er in economisch opzicht weinig profijt van zal hebben. Ook het in de berichtgevingen vaak aangehaalde voordeel voor Brainport is niet of nauwelijks aanwezig.

Het bovenstaande betekent een verdrievoudiging van de burgerluchtvaart op Eindhoven Airport. Het gevolg is een enorme aanslag op onze leefomgeving (geluid, luchtkwaliteit, verkeersdrukte). Dit wordt niet alleen veroorzaakt door de extra vliegbewegingen, maar ook door de vakantiegangers die massaal naar Eindhoven moeten reizen voor hun vliegreis.

Verder wil het kabinet de openingstijden van het vliegveld sterk verruimen, vooral in het weekend. Om enig tegengas te geven moeten regiobreed alle krachten worden gemobiliseerd. Zo is inmiddels een manifest met tien randvoorwaarden opgesteld. Binnen die randvoorwaarden kan Eindhoven Airport economisch gezien gezond groeien, terwijl de overlast voor de regio zo veel mogelijk aan banden wordt gelegd. Via de website is het manifest intussen ondertekend door ruim 200 organisaties en personen.

Kees Aarts (ED.nl)


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

En zo vliegt Nederland bv. recht op een crash af..........een overvol luchtruim, geen plaats meer om rustig te kunnen wonen.
Gestresste mensen, een tot op de top vastgelopen gezondheidszorg, terwijl aangetoond is dat al die herrie en vervuiling zo schadelijk als wat zijn......blijft dat idiote Den Haag vasthouden aan een formule waarvan de halve bevolking van Nederland bv. doodziek begint te worden!