Maatschappijen praten mee over Schiphol
Gepubliceerd op 22 november 11, 14:18 Laatst bijgewerkt op 22 november 11, 14:44
SCHIPHOL - Arkefly, Corendon en Easyjet mogen alsnog meepraten over de toekomst van Schiphol. Dat hebben de betrokkenen afgesproken met Hans Alders en staatssecretaris Atsma. Al jaren wordt onder leiding van Hans Alders gesproken over de toekomst van de nationale luchthaven. Aan zijn overlegtafel zitten Schiphol, de overheid, omwonenden en de KLM. Later maakten andere maatschappijen zich boos over de daar gesloten deals.
Zo was Arkefly kwaad over het beperken van het aantal nachtvluchten en voelde Easyjet zich onder druk gezet om in de toekomst te verhuizen naar Lelystad.
Op verzoek van de Tweede Kamer zal in het vervolg de Barin meepraten aan de Tafel van Alders. De Barin is de vereniging van in Nederland actieve luchtvaartmaatschappijen. Alders is verder nog bezig een advies over Lelystad op te stellen. Dat moet in de toekomst de overloop van Schiphol opvangen en dan met name voor pure vakantievluchten. Arkefly en Corendon mogen daar nu over meepraten.
Onder leiding van Schiphol gaat binnenkort een groep uitzoeken welke maatschappijen in de toekomst op Schiphol welkom zijn en welke beter naar Lelystad kunnen. Arkefly, Corendon en Easyjet mogen nu bij Schiphol aanschuiven, net als de Barin.
Het grote probleem wordt de komende jaren om te bepalen welke vluchten naar Lelystad zouden moeten. Aan de Alderstafel was bepaald dat dat vakantievluchten moesten zijn. Maar bijvoorbeeld Easyjet en Vueling schermen met het feit dat zeker een kwart van de passagiers zakenlieden zijn die beslist op Schiphol willen landen en niet op Lelystad
Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam
aan de tafel van Alders zit zo'n beetje de gehele luchtvaartsector die maar 1 doel voor ogen heeft: meer poen.
Er zit ook een 'vertegenwoordiging' van de bewoners aan tafel die verder volstrekt genegeerd worden maar die de Kamer de gelegenheid geeft te roepen: "Jullie waren er toch zelf bij?"
Na de Arabische lente, na Griekenland, Italië en Spanje zou je bijna gaan hopen op een Noord Hollandsche Revolutie.