Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Maatschappijen praten mee over Schiphol

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 795 
|
 IJmuider Courant 
Maatschappijen praten mee over Schiphol

Gepubliceerd op 22 november 11, 14:18 Laatst bijgewerkt op 22 november 11, 14:44

SCHIPHOL - Arkefly, Corendon en Easyjet mogen alsnog meepraten over de toekomst van Schiphol. Dat hebben de betrokkenen afgesproken met Hans Alders en staatssecretaris Atsma. Al jaren wordt onder leiding van Hans Alders gesproken over de toekomst van de nationale luchthaven. Aan zijn overlegtafel zitten Schiphol, de overheid, omwonenden en de KLM. Later maakten andere maatschappijen zich boos over de daar gesloten deals.

Zo was Arkefly kwaad over het beperken van het aantal nachtvluchten en voelde Easyjet zich onder druk gezet om in de toekomst te verhuizen naar Lelystad.

Op verzoek van de Tweede Kamer zal in het vervolg de Barin meepraten aan de Tafel van Alders. De Barin is de vereniging van in Nederland actieve luchtvaartmaatschappijen. Alders is verder nog bezig een advies over Lelystad op te stellen. Dat moet in de toekomst de overloop van Schiphol opvangen en dan met name voor pure vakantievluchten. Arkefly en Corendon mogen daar nu over meepraten.

Onder leiding van Schiphol gaat binnenkort een groep uitzoeken welke maatschappijen in de toekomst op Schiphol welkom zijn en welke beter naar Lelystad kunnen. Arkefly, Corendon en Easyjet mogen nu bij Schiphol aanschuiven, net als de Barin.

Het grote probleem wordt de komende jaren om te bepalen welke vluchten naar Lelystad zouden moeten. Aan de Alderstafel was bepaald dat dat vakantievluchten moesten zijn. Maar bijvoorbeeld Easyjet en Vueling schermen met het feit dat zeker een kwart van de passagiers zakenlieden zijn die beslist op Schiphol willen landen en niet op Lelystad


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Met andere woorden:

aan de tafel van Alders zit zo'n beetje de gehele luchtvaartsector die maar 1 doel voor ogen heeft: meer poen.

Er zit ook een 'vertegenwoordiging' van de bewoners aan tafel die verder volstrekt genegeerd worden maar die de Kamer de gelegenheid geeft te roepen: "Jullie waren er toch zelf bij?"

Na de Arabische lente, na Griekenland, Italië en Spanje zou je bijna gaan hopen op een Noord Hollandsche Revolutie.

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

" Noord Hollandsche Revolutie. "

Goede uitdrukking, L.R. Aalegeiz.
Dit verwacht ik echter niet bij de Provinciale Staten van Noord-Holland. Zij zijn mijn inziens te pro Schiphol.
De gemeente Uitgeest wil (beperkte) woningbouw toestaan in het zogenaamde 'buitengebied'. Zoals de meeste mensen wel weten, heeft Uitgeest veel oppervlakte dat uit weilanden bestaat. Schiphol maakt van er dankbaar (mis)gebruik van, daar er weinig mensen wonen.
Dit geeft de sector mooie cijfers, want weinig mensen ondervinden geluidshinder.
Ware het niet dat er juist over het dorp wordt gevlogen, maar op papier natuurlijk niet. Dat wil de Provincie Noord-Holland blijkbaar ook zo houden. Dus niet bouwen in het 'buitengebeid'. Zo word je als burger ook besodemieterd door je eigen provincie bestuur. Daarom wens ik de Noord Hollandsche Revolutie een warm hart toe.