Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Maastricht Airport verlegt vliegroutes binnenlands luchtverkeer

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 2851 
|
 Luchtvaartnieuws.nl 
Maastricht Airport verlegt vliegroutes binnenlands luchtverkeer

MAASTRICHT - Binnenlandse vluchten van en naar Maastricht Aachen Airport moeten vanaf 7 juni 2007 nieuwe routes gebruiken. De gemeente Beek heeft de routes verlegd om de coördinatie in het luchtruim boven Zuid-Limburg te vereenvoudigen en de geluidsoverlast voor de omwonenden verder te beperken. Het luchtruim boven de regio wordt onder andere gebruik door Awacs-toestellen van de Navo en vliegverkeer van de Belgische luchthaven Luik.

De route voor landend verkeer vanuit het noorden wordt vijf kilometer naar het oosten verlegd. Het routesegment van Nieuwstadt tot de luchthaven blijft ongewijzigd. Vertrekkend binnenlands vliegverkeer dat vanaf de luchthaven in zuidelijke richting vertrekt vliegt nu met een linkerbocht over Valkenburg in noordelijke richting via Geleen-Sittard naar Thorn. Vanaf 7 juni vliegt dit verkeer na Valkenburg, via een bestaande route, in de richting van Jabeek. Na Jabeek wordt vervolgens, via een nieuw routesegment richting Linne-Maasbracht, het Limburgse luchtverkeersgebied verlaten. Voordeel is dat hierdoor de gemeente Sittard-Geleen in zijn geheel wordt vermeden.

Volgens de gemeente Beek worden de luchtverkeersleiders in Maastricht en in Luik minder belast door de routes te wijzigen. Intussen heeft de luchtverkeersleiding een NOTAM (NOtice To AirMeneen bericht aan luchtvarenden) uitgegeven waarin piloten wordt gewezen op het zo nauwkeurig mogelijk vliegen van de routes. In een later stadium zullen deze instructies worden opgenomen in het Nederlandse AIP (Aeronautical Information Publication, regels voor luchtverkeersleiding). Hiermee krijgen de instructies een permanent karakter.


Reacties op dit bericht