Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Lufthansa gaat ook vanaf Rotterdam vliegen

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 607 
|
 ijmuider courant.nl 
Lufthansa gaat ook vanaf Rotterdam vliegen

Door redacteur Haarlemmermeer

SCHIPHOL - Lufthansa gaat proberen nog meer Nederlandse klanten weg te kapen van de KLM. Nu al kunnen passagiers vanaf Schiphol naar de grote Duitse luchthavens om daar eventueel over te stappen op intercontinentale vluchten. Met ingang van 1 oktober is dat ook mogelijk vanaf de luchthaven Rotterdam.

Lufthansa gaat tweemaal daags vliegen vanaf Rotterdam The Hague Airport naar de hub van de airline in München. De vluchten zullen worden uitgevoerd met een modern jetvliegtuig, een Bombardier Canadair jet CRJ 900 met tot 90 stoelen aan boord in zowel business als economy class.

,,Wij zijn bijzonder verheugd om deze nieuwe vluchten vanaf Rotterdam The Hague Airport te kunnen starten. München is een van onze grootste hubs in Duitsland, vanwaar wij verbindingen bieden naar 120 bestemmingen in 45 landen wereldwijd. Wij zijn daarmee de enige airline die Rotterdam The Hague Airport met de rest van de wereld verbindt, en dat op een comfortabele en efficiënte manier”, zegt Luis Monreal, de nieuwe Lufthansa General Manager Nederland. “Het verzorgingsgebied van Rotterdam The Hague Airport, de Randstad, is de vierde economische regio in Europa waar zich veel van onze zakelijke klanten in de energie, logistiek en technologie sectoren bevinden. Wij kijken er naar uit om onze bekende betrouwbare diensten ook in dit economisch belangrijk gebied te kunnen gaan aanbieden”.

“Onze nieuwe verbindingen onderstrepen het strategisch belang van de Nederlandse markt voor Lufthansa. Wij zullen onze positie en ons marktaandeel als de expert voor zakelijke en vrijetijdsreizigers verder uitbouwen. Deze positie wordt al bevestigd door de groei van 25% die wij in het afgelopen jaar hebben gerealiseerd. Vandaag de dag vliegen onze klanten niet alleen met ons vanaf Amsterdam, maar een groeiend aandeel reizigers begint hun reis op de comfortabele Lufthansa Group hubs in Düsseldorf of Brussel. In de afgelopen jaren verwelkomde Düsseldorf meer en meer Nederlandse reizigers, meer dan een kwart van onze passagiers kiest voor de efficiënte faciliteiten en de uitgebreide keuze aan vluchten in Düsseldorf”, benadrukt Monreal.

Lufthansa verwacht in de winter 2012/2013 120 vluchten per week, oftewel opnieuw 18% meer vluchten vergeleken met vorig jaar, aan te kunnen bieden op routes vanuit Amsterdam naar Frankfurt, München en Hamburg en ook vanaf Rotterdam The Hague naar München.


Reacties op dit bericht