Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Lufthansa bouwt voor 600 miljoen euro nieuwe ‘vrachtfabriek’

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 952 
|
 nieuwsblad transport.nl 
Lufthansa bouwt voor 600 miljoen euro nieuwe ‘vrachtfabriek’

Lufthansa Cargo gaat een nieuw vrachtcentrum neerzetten op de thuisbasis Frankfurt Airport ondanks eerdere dreigementen daarvan af te zien uit onvrede over het nachtverbod op de luchthaven.

De nieuwe geautomatiseerde afhandelingloods moet de huidige dertig jaar oude vrachtterminal vervangen en zal in 2018 worden opgeleverd.

Lufthansa Cargo dreigde vorig jaar van nieuwbouw af te zien toen eind vorig jaar een nachtverbod van kracht werd op de Duitse luchthaven voor haar vrachtvluchten.

Het nieuwe complex zal een jaarlijkse capaciteit krijgen van 1,6 miljoen ton en wordt de centrale vrachtfabriek voor de wereldspeler in het luchtvrachtvervoer. De bouw op het bestaande areaal van Lufthansa op de luchthaven zal in 2014 beginnen en kost 600 miljoen euro, meldt een woordvoerder van Lufthansa Cargo. Veel van de kosten zitten in het moderne, volautomatische afhandelingssysteem.

Op Schiphol zijn de luchthavenbeheerder en KLM Cargo ook al enige tijd in onderhandeling om de vrachafhandeling van de luchtvaartmaatschappij te verplaatsen naar een nieuw modern onderkomen op Schiphol-Zuidoost.

De luchthaven heeft de oude loodsen van KLM Cargo op Schiphol Centrum hard nodig voor de uitbreiding van de passagiersterminal maar is het met de luchtvaartmaatschappij nog niet eens kunnen worden over de afkoopsom.

KLM heeft eerder aangekondigd gelet op de dalende inkomsten uit het vrachtvervoer geen haast te hebben met nieuwbouw. Een deel van de loodsen van KLM Cargo dateert nog uit 1967.


Reacties op dit bericht