Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Luchtverkeersleiding wil geen openbaar debat in Spaarndam

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 881 
|
 Haarlems Dagblad 
Luchtverkeersleiding wil geen openbaar debat in Spaarndam

SPAARNDAM - 
De dorpsraad Spaarndam is teleurgesteld dat de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) niet bereid is om een openbare toelichting te geven over de voortgang van het experiment parallel uitvliegen. De dorpsraad had LVNL uitgenodigd dit te doen tijdens een openbare vergadering van 22 mei aanstaande. De LVNL ziet er geen heil in; men wil alleen tijdens een besloten bijeenkomst van gedachten wisselen.

Volgens waarnemend voorzitter Rob de Vries is de LVNL bang voor een heftige confrontatie met de bewoners. Spaarndam heeft namelijk in toenemende mate last van het tegelijkertijd uitvliegen van de Polderbaan en de Zwanenburgbaan; de klachten nemen navenant toe. 

Marjolein Wenting, woordvoerder bij de LVNL, erkent dat er een uitnodiging van de dorpsraad is ontvangen, maar dat deze inderdaad niet is aangenomen. Volgens Wenting wil de LVNL overigens graag met iedereen over de uitvliegproblematiek van gedachten wisselen. Uit eerdere openbare bijeenkomsten is volgens Wenting echter gebleken, dat deze opzet weinig effectief zal zijn.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Gerard uit NULL

Hoe effectief was anders de openbare bijeenkomst destijds met Cerfontaine. Effectief voor Schiphol dan. Applaus viel hem destijds ten deel. De sector blijkt dus een wolf in schaapskleren. Dit is tekenend voor de sector, al jaren. Dus deelnemers aan de Alderstafel: laat u niet bedotten: Niets van wat aan eventuele verbeteringen wordt beloofd aan de gehinderde burger wordt op termijn gestand gedaan.

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

"Volgens Wenting wil de LVNL overigens graag met iedereen over de uitvliegproblematiek van gedachten wisselen."

Volgens mij niet.