Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Luchtverkeersleiding overschrijdt milieunormen

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 863 
|
 NULL 
Luchtverkeersleiding overschrijdt milieunormen

SCHIPHOL-OOST -  De Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) heeft in de eerste helft van dit gebruiksjaar bij de afhandeling van het vliegverkeer van en naar Schiphol enkele milieugrenzen overschreden. Van twee normen die gelden voor nachtvluchten werd in enkele gevallen afgeweken. Dat maakte LVNL donderdag bekend.

Volgens een woordvoerster gaat het om overschrijdingen van normen die betrekking hebben op de aanvlieghoogte en de vertrekroutes van vliegtuigen in de nacht. LVNL verwacht de balans in de tweede helft van het gebruiksjaar recht te kunnen trekken, zodat aan het eind geen sprake meer zal zijn van overschrijdingen.

LVNL brengt aan het eind van het gebruiksjaar (1 november)  verslag uit aan de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW). Als blijkt dat LVNL een of meer milieuregels heeft overtreden, kan de inspectiedienst een boete opleggen.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Els uit Castricum

Luchtverkeersleiding overschreidt ook geluidsnormen. Al dagen en en nachten geen seconde rust gehad. Waar zijn die normen toch naar toegewaaid? Of waren ze er nooit en mag men maar doen, zoals het uitkomt? Al die arme kinderen, die onder dit lawaai moeten opgroeien en het normaal moeten proberen te vinden. Het is een grove schending van mensenrechten en daaroe mag kennelijk elke norm worden gehanteerd.

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

De LVNL maakt het zelf bekent............
Je moet, en een goede sier halen bij de niet gehinderden en je moet een goede sier halen bij de gehinderden. Wat doe je dan? Juist: je zegt gewoon dat je een beetje stout bent geweest. Dan kom je over als eerlijk. Wij (de gehinderden) weten inmiddels wel beter.
De LVNL is een wolf in schaapskleding. Geen enkel respect siert hen, slechts minachting naar mensen die last ondervinden van al dat asociale gevlieg. Als onderdeel van de luchtvaartsector hebben ook zij mijn respect al lang geleden verloren!

Geplaatst door leo uit de kwakel

* LVNL doet gewoon haar werk.

Het probleem zit niet bij LVNL maar in Den Haag !

Geplaatst door j h Griese uit Amstelveen

Was dat maar waar Leo....

Mijn ervaringen met en over de LVNL zijn beslist niet gunstig ! De inspectie V en W kwam met het bericht, dan kan LVNL niet achterblijven...

Er zou wel meer geld uit den Haag dienen te komen tbv LVNL. Men heeft nu al te weinig verkeersleiders.. Wat moet dat straks met een nog ingewikkelder handhavingsstelsel , waar Prof Michiels de kachel mee aanmaakt !(zgn VVA stelsel, met vele vele afspraken) dat wordt een puinhoop.