Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Luchtverkeersleiding Nederland bereidt omvangrijk bezuinigingsprogramma voor

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 846 
|
 LVNL 
Luchtverkeersleiding Nederland bereidt omvangrijk bezuinigingsprogramma voor

Het sterk teruglopende aantal vliegtuigbewegingen op Schiphol en in het Nederlandse luchtruim noodzaken Luchtverkeersleiding Nederland tot een drastische verlaging van de kosten. Onderdeel daarvan wordt een vermindering van het personeelsbestand met ongeveer 10%. Deze reductie komt neer op honderd voltijd banen. Dit moet voor het einde van 2010 zijn gerealiseerd. Gedwongen ontslagen worden daarbij niet uitgesloten.
In nauw overleg met het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, Amsterdam Airport Schiphol en de KLM zal een omvangrijk pakket van maatregelen worden vastgesteld. Dit moet eind mei 2009 gereed zijn. LVNL zet in op het behoud van haar kerntaak: een veilige en efficiënte afhandeling van het luchtverkeer.
LVNL heeft al een aantal maatregelen genomen om de kosten te beperken. Zo zijn de contracten van alle tijdelijke krachten beëindigd, geldt een vacaturestop en worden alle externe activiteiten op hun noodzaak en kosten beoordeeld.
De ondernemingsraad en de betrokken vakbonden zijn geïnformeerd.

Schiphol-Oost, 19 februari 2009
CC09/02/mw


Reacties op dit bericht

Geplaatst door bas van den born uit wijk aan zee

De sluiting van de Polderbaan zal direkt een besparing opleveren van ongeveer 20% van de brandstofkosten voor het Europees vliegverkeer

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Beste Bas,

ik geloof je direct. Kun je het ook aantonen?

Geplaatst door bas van den born uit wijk aan zee


beste LR A,
Een vlucht van Londen naar Amsterdam is 40 minuten en je kan in 45 minuten bij de pier zijn als je teminste op baan 06 landt.
Maar als het de Polderbaan wordt dan is de vlucht 50 minuten en taxieen 15 min.
reken maar uit...

Dit is ruim 20% meer operationele kosten.