Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Luchtverkeer in Nederland toegenomen

 |
 Geplaatst door: Ad 
 |
 Bekeken: 670 
|
 www.nu.nl 
Luchtverkeer in Nederland toegenomen

VOORBURG - Het passagiersvervoer via Nederlandse luchthavens is in 2005 uitgekomen op 46 miljoen reizigers. Dat is bijna 13 procent meer dan in 2003. “Wij hebben even een dipje gehad, maar sinds 2003 heeft de groei van het passagiersvervoer zich helemaal herpakt”, aldus maandag onderzoeker M. Vergeer van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De groei van het passagiersvervoer heeft van 2000 tot 2003 vrijwel stilgestaan. Dat kwam mede door een economische dip, vliegangst na de terreuraanslagen in New York en de ziekte Sars.

Groei

Terwijl de groei weer aantrekt, neemt het aandeel dat Schiphol inneemt in het luchtverkeer via Nederland af. Het luchtverkeer van en naar de luchthaven Schiphol is in de periode 2003-2005 weliswaar toegenomen, maar de regionale luchthavens lieten een sterkere groei zien.

Het aantal passagiers dat via Eindhoven Airport reist is bijvoorbeeld meer dan verdubbeld. In 2003 deden 428.000 passagiers de luchthaven bij Eindhoven. Vorig jaar waren dat er 973.000.

Verenigd Koninkrijk

Circa 17 procent van alle passagiers vliegt van of naar het Verenigd Koninkrijk. Dat heeft daarmee het belangrijkste aandeel in het passagiersvervoer. De Verenigde Staten volgen op een tweede plaats met een aandeel van ruim 10 procent. De VS nemen wel een eerste plek in wat vrachtvervoer betreft.

Ruim 18 procent van alle vrachtvervoer via de Nederlandse vliegvelden gaat naar of komt uit de VS. China heeft inmiddels de tweede plek ingenomen in het vrachtvervoer. Het totale vrachtvervoer via Nederland is van 2003 tot en met 2005 met 12 procent toegenomen tot 1,5 miljoen ton.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Rob uit NULL

Zoveel dus voor het snachts kunnen slapen... Laatst zag ik op TV een spotje van Postbus 51. Darain werden mensen opgeroepen snachts en raam op te laten omdat frisse lucht veel beter is..
Men vergeet erbij te vertellen waar je dat zou moeten doen
Aldus de NL overheid. Bij files geen agent te zien als de weg rustig is gaan we lopen flitsen om als die onbehoorlijke weggebruikers toch even een prent te geven voor 4 km/h