Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Luchtvaartwinsten dalen snel

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 882 
|
 nu.nl 
Luchtvaartwinsten dalen snel

SINGAPORE - De luchtvaartsector zal dit jaar een winst van ongeveer 4 miljard dollar (circa 2,7 miljard euro) boeken. Dat is een daling van 78 procent ten opzichte van de winst in 2010.

De internationale luchtvaartorganisatie IATA heeft die voorspelling maandag naar buiten gebracht bij het begin van haar congres in Singapore.
De IATA wijt de scherpe daling aan ‘‘natuurrampen in Japan, onrust in het Midden-Oosten en Noord-Afrika en de scherpe stijging van de olieprijzen’‘.

Voor Europese luchtvaartmaatschappijen verwacht de IATA een winst van 500 miljoen dollar (ruim 340 miljoen euro).
Dat is fors minder dan de winst van bijna 2 miljard dollar in 2010. De meeste winst valt in Azië en Oceanië te halen, aldus de IATA.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door joop uit haarlem

Dan gaan we gewoon nog kortere bochten maken over woonwijken besparen ze weer brandstof uit en hebben ze weer meer capaciteit per uur....
Leefmlieu, geluidsoverlast??? niet belangrijk.

Geplaatst door Jaap de Groot uit Bussum

@ Joop. Dat zou kunnen, maar of dat veel helpt betwijfel ik. Ik verwacht eerder dat de prijzen voor de tickets nog verder omhoog zullen gaan. En als Europa haar zit doorzet met de heffing op CO2 zullen de prijzen nog meer moeten stijgen.

Geplaatst door Ton uit NULL

Prima.
En als Europa nou ook nog belasting op de kerosine en op de tickets enzo verplicht gaat stellen zijn we precies waar we zijn willen. Eindelijk geen "verkapte" subsidiëring van de luchtvaart meer waardoor hopelijk minder gevlogen gaat worden.

Geplaatst door ton2 uit castricum

Ton,

Helemaal gelijk, het toch idioot dat in een tijd waar het kabinet wil bezuinigen door de btw op de eerste levensbehoeften te verhogen van 6 naar 19% deze overgewaardeerde bedrijfstak nog steeds geen eurocent belasting of accijns over de brandstof/tickets betaalt.

Te zot voor woorden ...........