Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Luchtvaartsector wil gesprek met minister over milieuheffing

 |
 Geplaatst door: Albert 
 |
 Bekeken: 910 
|
 Luchtvaart =nieuws= 
Luchtvaartsector wil gesprek met minister over milieuheffing

SCHIPHOL - De Nederlandse luchtvaartsector wil een gesprek met minister Bos van Financiën over de voorgestelde milieuheffing op vliegtickets. CEO Arie Verberk meldde op Schiphol dat de heffing, die hij (en met hem velen) afdoen als een ordinaire belastingmaatregel, voor veel onduidelijkheid zorgt bij luchtvaartmaatschappijen. “Eerst moet maar eens duidelijk worden hoeveel die heffing is en waar of wanneer deze moet worden geheven.”

Volgens Verberk zorgt de heffing voor een verslechterde concurrentiepositie van Nederlandse maatschappijen ten opzichte van buitenlandse maatschappijen. “De overheid heeft ons gevraagd mee te denken om met een systeem te komen om het geld te innen. Dat is natuurlijk hetzelfde als een veroordeelde vragen hoe hij de strop om zijn nek wil hebben


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Willem uit Heemskerk

Je moet het ook geen heffing maar een boete noemen en differentieren. Elk landend toestel tussen 11 uur 's avonds en 7 uur 's morgens een boete geven tussen de 50 en 100 euro per stoel (niet per ticket) afhankelijk van de grootte van het toestel. Elk vertrekkend toestel in die tijd tussen de 100 en 200 euro per stoel. En overdag een standaard boete tussen de 10 en 25 euro per ticket. De portemonnee is het enige waar de sector gevoelig voor is en daar moet je dus knijpen om ze pijn te doen. En zoals de ouderen onder ons weten is pijn zeer effectief om fout gedrag te corrigeren.