Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Luchtvaartsector weinig rendabel

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 1035 
|
 Cash.be 
Luchtvaartsector weinig rendabel

De Internationale Luchtvaartorganisatie meldde onlangs dat het een verlies voorziet voor de luchtvaartsector van 2,3 miljard dollar in 2008 vanwege de hoge olieprijs. P&B Invest kwam daar nog even op terug.

De boodschap kwam van voorzitter, dhr Giovanni Bisignanni, op de 64ste jaarlijkse bijeenkomst in Istanbul. Deze verwachting is gebaseerd op een gemiddelde olieprijs van 107 dollar per vat olie.

De luchtvaartorganisatie waarschuwt dat het verlies mogelijkerwijs zelfs zou kunnen uitkomen op 6,1 miljard dollar, als de olieprijs zich de rest van het jaar rond de 135 dollar per vat blijft bewegen.

De afgelopen zestig jaar heeft de luchtvaartindustrie 11,5 biljoen dollar omgezet, maar slechts 32 miljard dollar winst gerealiseerd, schetste Bisignanni in Turkije. De gemiddelde marge van vliegtuigmaatschappijen bedroeg een magere 0,3%.

 


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Ton uit NULL

En van die 0.3 % "winst" zijn nog niet afgetrokken de kosten van doktoren, medicijnen, woningisolatie en de "op termijn kosten" van het verlies aan groen, verlies aan welzijn, leerstoornissen, kosten t.g.v. emissies, vermindering van woningprijzen in de wijde regio.
Het hebben van uit hun krachten gegroeide vliegvelden is op termijn zwáár verliesgevend.

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

En de (je zou bijna achterlijke zeggen) regering van Nederland bv. blijft maar wedden op een paard dat op termijn kreupel wordt. En de bewoners zijn natuurlijk de dupe. De regering van Nederland bv, zou strafrechtelijk vervolgd moeten worden. Dit wegens zware mismanagement en het aandoen van geestelijk leed en het toebrengen van allerlei lichamelijke kwalen door het laten blootstellen aan te veel herrie en vervuiling.