Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Luchtvaartsector praat over zuinig tanken

 |
 Geplaatst door: Ad 
 |
 Bekeken: 974 
|
 www.ad.nl 
Luchtvaartsector praat over zuinig tanken

DEN HAAG (ANP) - De Europese luchtvaartinspecties gaan in oktober met de luchtvaartsector praten over de trend dat vliegtuigen steeds zuiniger tanken. Door de hoge brandstofprijzen en de toenemende concurrentie wordt de hoeveelheid kerosine die nodig is voor een vlucht steeds strakker gepland.

Volgens de Inspectie Verkeer en Waterstaat in Nederland zijn er geen aanwijzingen dat er gevaarlijke situaties ontstaan. Wel is er sporadisch een incident geweest, aldus een inspectiewoordvoerder zaterdag. Dan ging het bijvoorbeeld om een verzoek van een piloot aan de verkeerstoren voorrang te krijgen bij het landen wegens de hoeveelheid nog aanwezige brandstof. Of de aankondiging dat een vliegtuig uitweek naar een ander vliegveld.
De inspectie benadrukt dat ondanks de strakke planning van vliegtuigmaatschappijen piloten altijd zelf voor de start kunnen beslissen bij te tanken. In regels is vastgelegd met welk minimumniveau aan brandstof geland moet worden. In de loop der jaren zijn maatschappijen steeds zuiniger gaan tanken, want hoe meer brandstof wordt meegenomen, hoe meer een vliegtuig ook verbruikt.


Reacties op dit bericht