Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Luchtvaartpersoneel voert actie voor rusttijden

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 778 
|
 NU.NL 
Luchtvaartpersoneel voert actie voor rusttijden

SCHIPHOL - Vakbonden voor cockpit- en cabinepersoneel voeren dinsdag in heel Europa actie tegen versoepeling van de regels rond verplichte rusttijden in de luchtvaart.

Zij stellen dat door de voorstellen van de Europese luchtvaartautoriteit EASA de veiligheid in het geding komt.
De acties zijn volgens de Nederlandse bond voor het cabinepersoneel VCN ‘‘publieksvriendelijk’‘. Op Schiphol Plaza worden flyers uitgedeeld om reizigers te wijzen op mogelijke gevolgen van de nieuwe regels voor de vliegveiligheid.

De Europese brancheorganisaties AEA, ERA en IACA lieten op voorhand weten de zorgen van hun personeel niet te delen. In een gezamenlijke verklaring stelden zij maandag dat de aangesloten luchtvaartmaatschappijen nooit concessies zullen doen aan de veiligheid.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit IJmuiden

Het begint me op te vallen dat veel van de berichtgeving over luchtvaart gaat over de groei van risico's die luchtvaart met zich meebrengt.

Ondanks dat blijft het oorverdovend stil in Den Haag.

Brrrrrr...

Geplaatst door cros op de helling uit deltametropool

Wellicht houdt die stilte wel verband met de resultaten van onderzoek door de M.I.T en de University of Cambridge, zo ongeveer de meest bij politici bekende researchers:

Uitbreiding met een extra baan op de in dichtbevolkt gebied gelegen HUB's als Heathrow (en Schiphol...) zullen leiden tot:

VERDRIEDUBBELING VAN HET AANTAL LUCHTVAARTGERELATEERDE STERFGEVALLEN IN DE OMLIGGENDE REGIO

Dat is geen prettig nieuws en veel overleg rond de ontwikkeling van Schiphol vindt dan ook onder geheimhouding, danwel besloten plaats.

Zo verkondigt multi PvdA bestuurder Hans Alders in zijn inmiddels opvallende briefings dat er van een negatief effect op de gezondheid door intensieve luchtvaart geen enkel wetenschappelijk bewijs voorhanden is. (Dit o.a. in het besloten overleg bij de Milieudienst IJmond voor tientallen bestuurders en raadsleden. Debat was tevoren door BRS vertegenwoordigster en VVD wethouder te Castricum! voor onze regio als onwenselijk bestempeld.)

Hoe lang blijven de standpunten van het PVRC bestuur wat dit betreft nog in nevelen gehuld, zo lijkt zo langzamerand de vraag?

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Tsja....luchtvaartpersoneel voert actie voor rusttijden.

De omwonenden krijgen, als het aan het luchtvaartpersoneel ligt, helemaal geen rust(tijden) !