Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Luchtvaartmaatschappijen uit Golfregio lonken naar Schiphol

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 938 
|
 Luchtvaartnieuws.nl 
Luchtvaartmaatschappijen uit Golfregio lonken naar Schiphol

SCHIPHOL - Enkele grote luchtvaartmaatschappijen uit het Midden-Oosten lijken plannen te hebben om passagiersvluchten uit te gaan voeren vanaf Schiphol. Het gaat om Emirates en Qatar Airways, die vanaf hun respectievelijke thuisbases Dubai en Doha naar Amsterdam zouden willen vliegen. Op dit moment biedt KLM als enige passagiersvluchten naar bestemmingen in de Golfregio.

Reisvakblad Reisrevue meldde vrijdag (27 november) op basis van “welingelichte bronnen” dat Emirates vanaf het voorjaar van 2010 dagelijks op de route Dubai-Amsterdam gaat vliegen. Formeel is de komst van Emirates niet bevestigd. “We praten met diverse airlines, maar eerst moeten definitieve besluiten worden genomen”, zo wordt een luchthavenwoordvoerster geciteerd. Emirates vliegt wel al vanaf Düsseldorf.

Het wat kleinere Qatar Airways, uit het naburige golfstaatje Qatar, lijkt ook zijn zinnen te hebben gezet op passagiersvluchten vanaf Schiphol. De luchtvaartmaatschappij heeft slots aangevraagd voor dagelijkse vluchten naar Doha met een Airbus A330-300 met 305 stoelen, maar heeft nog niet bevestigd dat Amsterdam vanaf eind maart in de dienstregeling wordt opgenomen.

Met de entree van beide carriers op de Nederlandse markt zou de concurrentie op vluchten naar het Midden-Oosten fors toenemen. Beide maatschappijen bieden bovendien een uitgebreid netwerk van bestemmingen in Afrika, Azië, en Australië, die met een overstap in Dubai of Doha te bereiken zijn.

Overigens is zowel Emirates als Qatar Airways al actief op Schiphol met vrachtvluchten


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim Perlee uit Castricum

Prima het eerste begin van de HUB Dubai.