Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Luchtvaartmaatschappijen klagen over boetebeleid Brussels gewest

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 957 
|
 Luchtvaart =nieuws= 
Luchtvaartmaatschappijen klagen over boetebeleid Brussels gewest

BRUSSEL - Een aantal luchtvaartmaatschappijen die van en naar Brussel Zaventem vliegen, hebben de alarmbel geluid over de boetes die het Brussels gewest uitschrijft wegens het overtreden van de geluidsnormen. Een woordvoerder van vakantiemaatschappij Thomas Cook heeft dat tegenover persbureau Belga bevestigd. De maatschappijen willen dat de reeds uitgedeelte boetes worden opgeschort, totdat er een politieke oplossing is over de geluidsnormen.

Het Brussels gewest mag sinds 1999 boetes uitschrijven aan maatschappijen die de geluidsnormen rond de luchthaven Zaventem overtreden. Volgens Belga gebeurde dat echter alleen in het begin, maar later niet meer. In 2005 pakte het gewest de draad weer op en begon opnieuw met het toepassen van de regels.

De regelgeving is in de ogen van de luchtvaartmaatschappijen echter te strikt. Zo zouden veel vliegtuigen in Zaventem nog binnen de normen blijven, maar tien kilometer verder de normen overschrijden. Thomas Cook noemt dat een ‘bevoegdheidsprobleem’.

Vooral de ochtendvluchten tussen 7 en 8 uur leveren problemen op.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Hup Zaventem Hup.

Het wordt nog lachen voor die luchtvaartmaatschappijen als rond Schiphol de normen worden gehandhaafd...

Gelukkig steekt V&W daar een stokje voor en mogen de bewoners afzien in plaats van de ondernemingen die geld verdienen met luchttransport en herrie maken.