Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Luchtvaartallianties boeten aan macht in

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 978 
|
 ijmuider courant.nl 
Luchtvaartallianties boeten aan macht in

AMSTERDAM - De drie luchtvaartallianties Skyteam, Star en Oneworld zullen aan macht gaan inboeten. Nieuwe maatschappijen als Etihad, met minderheidsdeelnemingen in andere bedrijven en samenwerkingsverbanden, zijn de toekomst.

Daar is topman James Hogan van Etihad van overtuigd, zo bleek donderdagmiddag tijdens een lezing van het kennisnetwerk Airneth in Amsterdam. De maatschappij uit Abu Dhabi werkt sinds enkele maanden samen met Air France en nog nauwer met KLM. Vanaf 15 mei vliegt Etihad ook op Schiphol, waar KLM al langer op Abu Dhabi vliegt.

De maatschappij uit het Midden-Oosten is pas tien jaar bezig. Donderdag nog werd een samenwerking getekend met Air Canada, de 44ste. Woensdag werd een minderheidsbelang genomen in het noodlijdend Jet Airways uit India. Eerder nam het bedrijf een belang in Air Berlin en Air Seychelles. In Air France-KLM wil Etihad geen geld steken, maar al langer wordt Alitalia wel als een optie gezien.

,,Door overal netwerken aan elkaar te knopen, komen we tot een bezettingsgraad van tachtig procent in onze toestellen. Zo maak je winst’‘, benadrukte Hogan. ,,Vroeger waren de allianties heilig, maar wij knopen samenwerkingen aan met luchtvaartmaatschappijen uit alle drie de allianties.’‘


Reacties op dit bericht