Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Luchtvaart ziet brood in luchthaven Lelystad

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1376 
|
 nu.nl 
Luchtvaart ziet brood in luchthaven Lelystad

Luchtvaartmaatschappijen zien voldoende brood in de ontwikkeling van Lelystad Airport.

Wel moet daarvoor de startbaan 2400 meter worden (nu 1250 meter), en moeten er voldoende voorzieningen worden aangelegd. Dat schrijft staatssecretaris Wilma Mansveld (Luchtvaart) donderdag aan de Tweede Kamer.

Schiphol heeft gesprekken gevoerd met luchtvaartmaatschappijen, waaruit blijkt dat er een serieuze behoefte bestaat aan de uitwijkmogelijkheid naar Lelystad.

Schiphol denkt aan alle wensen van de maatschappijen te kunnen voldoen en verwacht ook nog iets te kunnen verdienen. Een zakelijk plan om dat te realiseren, wordt in het najaar ingediend.

Toerisme

In maart vorig jaar adviseerde voormalig VROM-minister Hans Alders om van Lelystad Airport een toeristische luchthaven te maken. Daar zouden op termijn maximaal 45.000 vluchten per jaar terechtkunnen. Nu gaan er nog geen lijnvluchten vanaf Lelystad, maar wordt de luchthaven vooral gebruikt voor rondvluchten.

Door Lelystad uit te breiden krijgt Schiphol meer ruimte. Die luchthaven heeft de grens van de groei inmiddels bereikt. Daarom moet elders in Nederland ruimte worden gevonden voor zo’n 70.000 vliegbewegingen.

Een derde daarvan is voorzien in Eindhoven. De rest van de vluchten zou dus naar Flevoland moeten gaan uitwijken


Reacties op dit bericht