Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Luchtvaart volhardt in weerstand emissiehandel

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 914 
|
 AD 
Luchtvaart volhardt in weerstand emissiehandel

AMSTERDAM (ANP) - Aan beide kanten van de Atlantische Oceaan blijft stevige weerstand bestaan tegen het opnemen van de luchtvaartindustrie in het Europese systeem voor handel in CO2-emissierechten. Dat bleek maandag op een conferentie van de Europese lobbygroep Sustainable Aviation Network Europe.

Vertegenwoordigers van KLM en van de Amerikaanse luchtvaartindustrie verwierpen daar het EU-voorstel. Volgens het voorstel moeten luchtvaartmaatschappijen vanaf 2012 rechten hebben voor de uitstoot van CO2. Een deel van de rechten krijgen ze gratis toegewezen en een deel moeten ze kopen op een veiling of op de markt voor CO2-rechten.

KLM is van mening dat de Europese Unie meer nadruk moet leggen op onder meer technologische ontwikkeling door vliegtuigbouwers. ,,Je kunt de grootste druk leggen op de zwakste schakels, maar het in elkaar slaan van de luchtvaartmaatschappijen helpt niet als je geen actie afdwingt door de hele keten’‘, zei KLM-directielid Jan Ernst de Groot.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

,,Je kunt de grootste druk leggen op de zwakste schakels, maar het in elkaar slaan van de luchtvaartmaatschappijen helpt niet als je geen actie afdwingt door de hele keten''.

Hier heeft de sector een punt.
Maar.....heeft die zelfde sector ook de zelfde insteek voor wat betreft begrip ten opzichte van de omwonenden die al heel lang zich in elkaar geslagen voelen voor wat betreft de geluidshinder die de sector verspreidt ????? !