Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Luchtvaart verliest 3 miljard in drie maanden

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 958 
|
 RTL Z 
Luchtvaart verliest 3 miljard in drie maanden

De internationale luchtvaart heeft in de eerste drie maanden van dit jaar meer dan 3 miljard dollar (2,1 miljard euro) verloren.


Economische crisis
Dat heeft de luchtvaartorganisatie IATA dinsdag bekendgemaakt. De maatschappijen leden onder een daling van de omzet. Door de economische crisis vervoerden zij minder passagiers en vracht.

Europa
Europese luchtvaartmaatschappijen leden de grootste verliezen: 2,08 miljard dollar. Ondernemingen uit Azië en Oceanië doken voor 822 miljoen dollar in het rood. Noord-Amerikaanse maatschappijen boekten een verlies van 574 miljoen dollar. Luchtvaartmaatschappijen uit het Midden-Oosten schreven nog zwarte cijfers, maar zagen hun winsten wel kelderen.

9 miljard in heel 2009
De internationale luchtvaart behaalde in het eerste kwartaal van vorig jaar nog een winst van 405 miljoen dollar. De IATA verwacht dat de verliezen dit jaar oplopen tot ongeveer 9 miljard dollar.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Observer uit Nederland

Een beter tegenwicht tegen het vorige bericht (o.a. Vliegtax) is er niet. Met dank aan webbeheer.

Geplaatst door Els uit Castricum

En het verlies van levensvreugde, veroorzaakt door de luchtvaart, is in geen miljarden uit te drukken en ook niet met miljarden goed te maken!!