Platform Vlieghinder Kennemerland
 

“Luchtvaart moet namen bedelende politici noemen”

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1520 
|
 Telegraaf 
“Luchtvaart moet namen bedelende politici noemen”

DEN HAAG, vrijdag
    De namen van de Kamerleden die bij Martinair en de KLM bedelen om goedkope tickets en andere voordeeltjes te krijgen, moeten zo snel mogelijk openbaar gemaakt worden. Dit eisen CDA en PvdA van de Nederlandse luchtvaartmaat-schappijen.
      Kamervoorzitter Frans Weisglas (VVD) vindt ook dat de topman van de luchtvaartmaatschappij moet ver-duidelijken waar hij het over heeft. „Ik vind het niet netjes wat hij gezegd heeft. Nu wordt een hele beroepsgroep zwart gemaakt. Hier kan ik niet veel mee”, aldus de VVD’er.
    CDA-Tweede-Kamerlid Gerda Verburg wil dat de president- directeur van Martinair, Arie Verberk, de namen, feiten en data noemt van de Kamerleden die zich aan dergelijke praktijken schuldig hebben gemaakt. „En anders ziet hij ze vliegen. Dan is zijn gedrag onsportief”, aldus de christen-democrate. Verberk koppelde zijn kritiek aan het feit dat er door de Kamer milieuregels worden opgesteld die het vliegverkeer in de wielen zouden rijden.
      Ook de PvdA wil „namen en rugnummers van politici die bedelen” krijgen. PvdA-Kamerlid Staf Depla heeft gisteren namens zijn fractie een open brief geschreven aan Verberk om snel de personen openbaar te maken. „Dan kunnen wij hier in het parlement maatregelen nemen tegen dit ongepaste gedrag”, zegt de PvdA’er, die vindt dat de integriteit van politici boven elke twijfel verheven moet zijn.

    De PvdA’er heeft ook een brief gestuurd aan de president-directeur van de KLM, Leo van Wijk. Om schoon schip te maken wil Depla ook van hem precies weten wie er wel en niet om goedkope tickets of betere plaatsen gebedeld hebben.
   
Afspiegeling
    Verberk is niet van plan de namen vrij te geven, zo liet hij weten. „Politici vormen blijkbaar een afspiegeling van onze samenleving en dus komt dit voor. Ik heb geen enkele behoefte gehad aan het in diskrediet brengen van een (beroeps) groep, maar wie de schoen past…”, aldus de Martinair- directeur, die voor het vragen om kortingen het woord bedelen zelf niet gebruikte.
      Het verlenen van voorrechten aan politici heeft invloed op het stemgedrag blijkt uit onderzoek onder Telegraaf-lezers. Ruim vijftig procent van de ondervraagden denkt bovendien dat bedrijven in ruil voor gunsten van politici iets terugkrijgen.


Bron: Telegraaf, 29 april 2005

 

Download het gehele artikel '“Luchtvaart moet namen bedelende politici noemen”'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door SHAL uit Hoofddorp

Dames en heren politici,

In plaats van u aangevallen te voelen in uw beroepseer en daar over te gaan bakkeleien kunt u misschien gaan doen waarvoor u door het volk geselecteerd bent, het volk vertegenwoordigen. Als de schoen u niet past hoeft u hem ook niet aan te trekken.

Geplaatst door Vos uit Uitgeest

Helaas zijn slechts enkele politici mensen.
Die met een menselijk trekje worden in
principe aan de kant gegooid.
Nee, vertrouwen in de politiek heb reeds
jaren al niet meer.
Er wordt van alles beloofd, zodra ze de
politieke zetel bestieren, gaan de meeste
prinicipes overboord en kan de gewone burger
verrekken. En als dit niet zo was (is) dan
zaten we in deze regio nu niet met een
ontoelaatbare puist herrie!
Bedankt, dames en heren politici!
Dan nog het lef te hebben om nog goedkoper
te kunnen vliegen, is enorm arrogant!
Niets menselijk is mij vreemd.......maar
dames en heren politici die zijn mij
werkelijk vreemd..........
De luchtvaartmaatschappijen zijn de lachende
derden.........want wie weet kan er wel weer
een dealtje worden gesloten met......juist
de politiek! In dit land...........politiek
maakt een hoop mensen ziek..........!

Geplaatst door W.Scholten uit Leimuiden

Helemaal eens met SHAL. Verberk is bezig met propaganda. Het is helemaal niet interessant of er een paar politici om voordelen vragen, dat doen andere bekende Nederlanders waarschijnlijk ook. De koppeling van dit voordeel zoeken met de milieuregels die volgens hem (natuurlijk) te streng zijn, is nonsensicaal. Dan mag b.v. de minister van milieu geen auto meer rijden, of afdingen bij aankoop van een auto.


Het gedrag van Verberk (het verhaaltje over politici is een introductie voor een propaganda verhaal over de milieuregels) is wat aan de kaak gesteld moet worden...

Overigens, was Verberk niet diegene die de denigrerende onzin opmerking maakte 'ook wel eens last van vliegtuiggeluid' te hebben?

Geplaatst door Gerard uit NULL

Balkenende's eigen kretem: "normen en waarden", "naming and shaming" Voor ánderen, kennelijk niet voor de politici zelf. SCHANDALIG!