Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Luchtvaart laks met aanpak vervuiling

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 745 
|
 Telegraaf 
Luchtvaart laks met aanpak vervuiling

SCHIPHOL - Topman Leo van Wijk van Air France KLM, een van ‘s werelds grootste en gezondste vliegmaatschappijen, heeft de wereldluchtvaart bekritiseerd over de laksheid van de aanpak van milieuvervuiling.Van Wijk, die 3 juli afscheid neemt van zijn KLM-zetel, verwijt de internationale organisatie van luchtvaartmaatschappijen, IATA, dat de bijdrage aan vermindering van de vuiluitstoot minimaal is geweest. Hij meent dat te lang is gewacht met een betere pr. Het is voor zover bekend voor het eerst dat een zeer gerespecteerde opinieleider in de luchtvaart zo openlijk opkomt voor het milieu.

Acht jaar geleden

De afgetreden KLM-president, die nu de tweede man is geworden in de Air France KLM-combinatie, herinnerde tijdens de jaarlijkse IATA-vergadering alle verenigde presidenten van luchtvaartmaatschappijen eraan, dat hij al acht jaar geleden opriep om in de milieudiscussie voorop te gaan. De internationale vakbladen schenken ruime aandacht aan de uitspraken van Leo van Wijk. “Ik denk dat we de pr-slag hebben verloren”, citeert Travel Weekly. “We hebben zes of zeven jaar voorbij laten gaan zonder dit serieus te nemen. We zullen nu voor een erg lange tijd weer in de verdediging zijn.”

De leiders van de internationale luchtvaartmaatschappijen hebben uiteindelijk besloten tot het offensief over te gaan met een wereldwijde marketingcampagne met als speerpunten het gebruik van nieuwe zuinige brandstof en de ontwikkeling van een emissieloos vliegtuig binnen 50 jaar.

De IATA bleek in eerste instantie moeite te hebben om met name de maatschappijen in de VS aan de campagne te laten deelnemen. Uiteindelijk sloten de Amerikaanse luchtvaartbobo’s zich toch aan bij de actie.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door gerard uit NULL

met hun PR zijn ze vliegens van start gegaan met hun 'emissieloos vlieg tuig'. Ik hoop dat ze ook geluidsemissie bedoelen.

Ze moeten het kennelijk vooral van hun PR hebben, niet van hun daden. Milieu-emissie bestrijd je met daden, niet met PR! Of zit in de ogen van de luchtvaartsecor hun milieu-emissie vooral 'tussen de oren'?

Geplaatst door J.H. Griese uit Amstelveen

Zo is dat: Geen P.R. maar daden.
Het is al net zo als met Cerfontaine, die wel een pagina grote advertentie in de Dagbladen mee ondertekend als een v/d captains of industry, die de regering verzoeken iets aan het milieuprobleem te gaan doe, en vervolgens zelf geen poot uitsteekt aan het C0-2 probleem met zijn schiphol. (Zie de startnotie MER van de sector en onze inspraakreacte daarop...

Geen P.R. maar daden