Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Luchtvaart heeft 33.500 nieuwe kisten nodig

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 773 
|
 zNL.nl 
Luchtvaart heeft 33.500 nieuwe kisten nodig

De luchtvaartindustrie heeft wereldwijd tot 2030 circa 33.500 nieuwe vliegtuigen nodig. Dat komt overeen met een waarde van 4 biljoen dollar (3,1 biljoen euro). Deze voorspelling deed de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing maandag tijdens de Singapore Airshow.
Alleen al in Azië, de grootste markt voor de luchtvaart, moeten de komende twee decennia 11.450 nieuwe toestellen komen.
De maatschappijen gebruiken circa 60 procent van de toestellen voor de uitbreiding van de vloot, de rest voor het vervangen van oude vliegtuigen. In totaal waren er in 2010 circa 19.410 passagiersvliegtuigen. Tegen 2030 loopt dit aantal volgens Boeing op tot meer dan 39.500.
ANP


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

En Schiphol, Air France-KLM, de Nederlandse regering, een groot aantal politieke partijen maar denken dat we tegen dit grote geweld van de nieuwe economiën op kunnen. Volgens mij zijn we in Europa met een achterhoede gevecht bezig. Wat voor Europa overblijft is een ondergeschikte rol. De echte grote HUB's komen in die landen, die het economisch gezien het sterkste zijn of landen die strategisch (goedkopere olie)en/of geografisch gezien beter beter liggen dan Schiphol e.o.
Klein, maar fijn, daar moeten we in Nederland ons geld en energie in steken.