Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Luchtvaart groeit nog, maar minder hard

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 641 
|
 trouw.nl 
Luchtvaart groeit nog, maar minder hard

Bron: ANP

De luchtvaart zit wereldwijd nog in de groei, maar de rek is eruit. Het vervoer van mensen en vracht steeg in de periode van februari tot juni met 2 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. In de tweede helft van vorig jaar en het begin van dit jaar was de jaarlijkse stijging nog 8 procent. Dat blijkt uit cijfers die de internationale luchtvaartorganisatie IATA vandaag heeft gepubliceerd.

De vraag naar passagiersvluchten groeide in juni met 7,4 procent, maar ‘de groeitrend belooft weinig’, aldus IATA. In vergelijking met mei was er een mager plusje van 0,2 procent. Vrachtvervoer bereikte volgens IATA eind vorig jaar het dal en kruipt daar nu langzaam uit.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door jhgriese uit Amstelveen

Ach, De Wal gaat het schip keren.. Een sterk gesubsidiëerde bedrijfstak... De enegie-en Klimaatcrisis. De Kredietcrises. De toenemende Co-2 uitstoot ,Nox en methaangassen in de hogere luchtlagen,bij ongewijzigd beleid,de noodzakelijke Co-2 heffingen. [Vervelend voor de gemiddelde werknemers daar, uiteraard niet voor de boys aan de Top]