Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Luchthavens verwerken meer vluchten

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1353 
|
 nieuws.nl 
Luchthavens verwerken meer vluchten

Op Nederlandse luchthavens zijn vorig jaar meer vliegtuigen geland en opgestegen dan een jaar eerder. In totaal werden op de vijf luchthavens ruim 476 duizend vluchten afgehandeld, zo blijkt dinsdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het aantal vluchten ligt daarmee meer dan 1,7 procent hoger dan in 2012.
Zowel in Amsterdam, Rotterdam, Maastricht als Eindhoven werden meer vluchten verwerkt dan een jaar eerder. Alleen in Eelde liep het aantal vliegtuigen terug. In totaal werden op de Groningse luchthaven 1635 vluchten afgehandeld. Dat zijn er bijna twintig procent minder dan in 2012 doordat diverse bestemmingen werden geschrapt.

Verreweg de meeste vluchten werden afgehandeld op de Amsterdamse luchthaven Schiphol. Daar passeerden in 2013 ruim 425 duizend vliegtuigen de landingsbaan, ongeveer tweeduizend meer dan een jaar eerder. In Rotterdam werden ruim drieduizend extra vluchten afgehandeld, waardoor het totaal op 18.659 kwam.

Alle extra vluchten brachten een hoop extra reizigers met zich mee. In totaal gingen er even meer dan 58 miljoen passagiers van en naar Nederlandse luchthavens. Dat waren er tweeënhalf miljoen meer dan in 2012. Ruim anderhalf miljoen reisden via Schiphol. In Eelde werden vierduizend passagiers minder afgehandeld.

Door: Novum


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Stel het wordt een trendmatige ontwikkeling voor Schiphol, 2.000 vluchten per jaar erbij. Dan zitten we pas 42 jaar verder, op het max van 510.000 vluchten. Lelystad?

Geplaatst door Rob uit NULL

Schiphol heeft nu al problemen om de afspraken na te komen. Geen glijvluchten, Structurele inzet nodig Aalsmeerbaan buiten UDP, meer inzet van Buitenveldertbaan. Zelfs 2000 vluchten per jaar meer is al te veel.