Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Luchthavens Schiphol en Rotterdam weer open

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 836 
|
 novum 
Luchthavens Schiphol en Rotterdam weer open

SCHIPHOL - Vanaf maandagmiddag 13.00 uur gelden er geen beperkingen meer voor het vliegverkeer van en naar de luchthavens Schiphol en Rotterdam The Hague Airport.

Dat heeft de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) laten weten.

De LVNL heeft de maatregelen die maandagochtend om zes uur van kracht werden ‘‘grotendeels opgeheven’‘.

Dat gebeurde op basis van de gegevens van testvluchten en de laatste meteorologische informatie van het KNMI.

Noorden

Volgens de luchtverkeersleiding kent alleen het noorden van het Nederlandse luchtruim nog beperkingen.

‘‘Dit heeft tot gevolg dat vluchten van en naar Schiphol nog om die gebieden heen geleid moeten worden.’’ Voor Groningen Airport Eelde geldt dat alleen klein vliegverkeer daar kan landen of vertrekken.


Eindhoven

Eindhoven Airport ondervindt geen hinder meer van de aswolk en werkt weer volgens schema. Alleen een vlucht naar Dublin die maandagochtend al geannuleerd was, gaat vanmiddag niet door.

Dat heeft een woordvoerder van de luchthaven maandagmiddag bekendgemaakt.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Ton uit NULL

Wij volgen Schiphol nu al, noodgedwongen, vanaf 1990.
In het artikel staat dat er van en naar Schiphol vanaf maandagmiddag 13.00 u geen beperkingen meer gelden.
Ha.
Per begin mei 2010 is de windriching uit 't noorden. Daar mogen wij elke dag urenlang van genieten want van en naar Schiphol wordt dagelijks zónder enige beperking gestart zoals ze dat gewend zijn vanaf de opening van die dwaze polderbaan. Dus al vanaf 2003. Volop en zonder énige verandering ten opzichte van 2003. Schiphol én de LVNL hebben net als wij in de afgelopen jaren veel geschreven én veel gepraat en van alles gepubliceerd, maar hebben ábsoluut geen enkele verandering tot stand gebracht.
Het is allemaal van hetzelfde. Vanaf de polderbaan wordt nog stééds teveel naar 't westen gestart en te snel een korte bocht gemaakt over Spaarndam en Velserbroek heen.
De enige verandering is een gevolg van de ekonomische krisis en sinds kort van de vulkaanuitbarsting.
Van Schiphol of van de LVNL of van V&W hoeven we geen enkele verandering te verwachten.
Absolute onwil. Dat blijkt dagelijks. Mooipraterij. Zonder enige beperking.
Ha.

Geplaatst door joop uit NULL

--Vanaf de polderbaan wordt nog stééds teveel naar 't westen gestart en te snel een korte bocht gemaakt over Spaarndam en Velserbroek heen-- moet je eens in Haarlem-Noord komen het is nog nooit zo erg geweest, Waarom niet een stukje rechtdoorvliegen? om kerosine uit te sparen?

Geplaatst door Verloedering Onder Schiphol uit NULL

Waarom niet een stukje rechtdoorvliegen?

Joop, de enige oplossing om geen of zeer zeker veel minder hinder van Vrijstaat Schiphol te hebben is de Kolderbaan elimineren. Of nog beter: geheel Vrijstaat Schiphol in de Noordzee verplaatsen. Het stukje rechtdoor vliegen betekent o.a. in Uitgeest weer meer hinder. En zo blijft deze onzinnigheid voortduren.

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

En die onzinnigheid moet eens tot een eind worden gebracht. Ik vraag me sinds begin mei af hoe een vulkaan gestimuleerd kan worden es flink te hoesten.

Als dat hoesten de komende maanden gebeurt in IJsland, hoeveel geld gaan we dan als BV NL in de luchtvaartsector pompen?

Geplaatst door joop uit NULL

vanochtend op het nieuws: Nederland staat als het gaat om leefbaarheid, uitstoot Co2 en aandacht voor het milieu op een slechte 20e plaats van de 29 landen in Europa het enige waar hier aan gedacht wordt is de economie.

Geplaatst door Klaas uit Leiden

Aalegeiz, wij hebben eens met elkaar geëmeeld en je weet zelf wat er aan de hand is, ook met deze club. Ik zal je weer eens bellen. Omdat je nog steeds met de mensen met een dubbel agenda bezig bent.