Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Luchthaven is goed voor 190 banen (Twente)

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 878 
|
 tctubantia.nl 
Luchthaven is goed voor 190 banen (Twente)

ENSCHEDE - De luchthaven Twente is goed voor 190 nieuwe banen in 2034. Dat valt te lezen in een rapport naar de economische onderbouwing van de plannen voor het vliegveld, dat is opgesteld in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Het aantal van bijna tweehonderd banen verschilt aanzienlijk van de circa 2.700 waarover de regionale bestuurders altijd hebben gesproken. Het hanteren van andere rekenmethodes ligt aan het forse verschil ten grondslag. Het rapport gaat uit van werk op de luchthaven, bij toeleveranciers en bij bedrijven die zich in de nabijheid van het vliegveld vestigen. In de ADT-plannen wordt dus uitgegaan van 2.700 banen voor de totale gebiedsontwikkeling.

Rond de luchthaven zal volgens de Enschedese wethouder Marijke van Hees geen sprake zijn van massale bomenkap. Dat zei Van Hees maandag tijdens een raadsvergadering. In mei moet duidelijk worden hoeveel bomen moeten wijken. Gebiedsregisseur ADT heeft deze week nog overleg met het ministerie van Infrastructuur en Milieu over de kwestie.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Natuurlijk wordt ieder individu een baan gegund. Maar een verschil van zo'n 2500 banen......... Creatief rekenen en alles klopt? Moeten daar bomen voor worden opgeofferd? " Rond de luchthaven zal volgens de Enschedese wethouder Marijke van Hees geen sprake zijn van massale bomenkap. Dat zei Van Hees maandag tijdens een raadsvergadering. " Het is maar wat je verstaat onder 'massaal' !De regionale bestuurders kunnen ook naar het westen komen, daar is bijna alles al opgeofferd t.b.v. de luchtvaartsector. Dus: Marijke van Hees: verhuis met uw club naar Schiphol, wellicht hebben zij nog een baan voor u, de banenmotor van Nederland bv. .......

Kan Twente zo blijven als het is.