Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Luchthaven in zee erg ver weg

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1123 
|
 Haarlems Dagblad 
Luchthaven in zee erg ver weg

Gepubliceerd op 04 mei 2006, 15:38

IJMUIDEN - Een luchthaven in zee lijkt momenteel verder weg dan ooit. De deur naar een (gedeeltelijke) verplaatsing van Schiphol naar de Noordzee staat nog op een kier, maar het is wel een buitengewoon klein kiertje. Wat het kabinet betreft is de kwestie niet voor het jaar 2030 aan de orde. Een van de plekken waar zo’n vliegveld zou kunnen komen is voor de kust bij IJmuiden.

Gedeputeerde T. Hooijmaijers stelde onlangs voor dat de provincie Noord-Holland zelf een studie begint naar een tweede luchthaven in zee. Maar de Noordhollandse provinciebestuurder is op dat punt inmiddels teruggefloten door Provinciale Staten.

Een meerderheid van de Staten steunde vorige week een motie van oppositiepartij PvdA tegen een onderzoek naar een tweede luchthaven in zee.

Schiphol moet op de huidige plek verder groeien, zo stelt het kabinet in het recente besluit over de toekomst van de luchthaven. De plaatselijke versoepeling van milieuvoorschriften en allerlei maatregelen die de overlast binnen de perken moeten houden, moeten op termijn een groei mogelijk maken van ruim 400.000 vluchten naar 600.000 vluchten per jaar.


Reacties op dit bericht