Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Luchthaven Teuge broedt op toekomst

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 990 
|
 destentor.nl 
Luchthaven Teuge broedt op toekomst

TEUGE -  De ambitie van Luchthaven Teuge om dé Nederlandse luchthaven voor de kleine luchtvaart te worden lijkt de komende jaren niet haalbaar. Lelystad Airport is namelijk niet van zins om de kleine luchtvaart los te laten.

Eigenaar Schiphol Group zet het plan door om een deel van zijn vliegverkeer te verplaatsen naar Lelystad zodat Schiphol verder kan groeien, zo werd eerder deze week bekend. Stapsgewijs wordt de luchthaven geschikt gemaakt om jaarlijks 45.000 vliegbewegingen voor grote vliegtuigen te faciliteren.

De Groot kan nog niet aangeven wat dit voor Luchthaven Teuge betekent. In het verleden is geopperd dat zogenoemde kleine luchtvaart van Lelystad, nu zijn dat 120.000 vliegbewegingen per jaar, moet uitwijken naar elders. In het ondernemingsplan van Lelystad Airport, dat deze week is gepresenteerd, staat echter dat er nog ‘geruime tijd voldoende ruimte beschikbaar blijft voor de kleine luchtvaart’.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door nooitgedagt uit castricum

Teuge broedt op de toekomst. Schiphol Group moet niet broeden net zoals de duizenden ganzen. Schiphol Group doet niets voor zijn klanten, niets voor de inwonenden en al helemaal niets voor de Natuur. Wat zijn het eigenlijk voor mensen die daar werken? een Aliens-park. Mag ik eens komen kijken ?
kijken ?