Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Luchthaven Istanbul haalt Schiphol in

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1257 
|
 parool.nl 
Luchthaven Istanbul haalt Schiphol in

Bron: ANP

Luchthaven Atatürk in Istanbul heeft in de eerste drie maanden van dit jaar meer passagiers getrokken dan Schiphol en Frankfurt. Dat blijkt uit dinsdag verschenen vervoerscijfers. Daarmee ligt het Turkse vliegveld op koers om dit jaar de op twee na drukste luchthaven van Europa te worden.

Atatürk vervoerde in het eerste kwartaal 12,4 miljoen passagiers, 11 procent meer vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Het aantal passagiers op Schiphol kwam in die periode uit op 11,2 miljoen, in Frankfurt was dat 12,2 miljoen.

Atatürk, in 2013 nog de nummer 5 in Europa, kreeg vorig jaar 51,2 miljoen passagiers te verwerken. Dat betekent een groei van bijna 14 procent vergeleken met het voorgaande jaar. Schiphol, de nummer 4, zag de passagiersaantallen vorig jaar met 3 procent toenemen tot 52,6 miljoen en Frankfurt (de op twee na grootste) met 0,9 procent tot 58 miljoen.

Londen Heathrow was in 2013 de grootste Europese luchthaven met 72,4 miljoen reizigers, gevolgd door Charles de Gaulle in Parijs met 62 miljoen.


Reacties op dit bericht