Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Luchthaven Dubai streeft Schiphol voorbij

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 926 
|
 Radio Nederland Wereldomroep 
Luchthaven Dubai streeft Schiphol voorbij

De luchthaven van Dubai is Schiphol voorbijgestreefd. Dat blijkt uit de ranglijst van de Airports Council International (ACI). Volgens die lijst staat Dubai nu op de dertiende plaats en is Schiphol gezakt naar plaats vijftien. Dat is één plek lager dan vorig jaar.

In 2007 verwerkte Dubai al meer luchtvracht dan Schiphol. Inmiddels is ook de verwerking van het aantal passagiers op de twee luchthavens in Dubai groter. In de eerste zeven maanden van 2010 deden 26,9 miljoen passagiers de luchthavens in de Golfstaat aan. Op Schiphol waren er dat 25,2 miljoen.

Schiphol stond tussen 2001 en 2005 nog negende op de ACI-ranglijst. De relatieve daling wordt niet alleen veroorzaakt door de recessie, maar vooral doordat de luchthavens in het Midden-Oosten harder groeien.

De luchthavens van Dubai, maar ook die van Abu Dhabi en Qatar, vormen niet alleen een bedreiging voor Schiphol, maar ook voor andere Europese vliegvelden. De Arabische luchthavens hebben lagere loonkosten en nauwelijks last van milieuwetgeving of geluidshinderbeperkingen.


Reacties op dit bericht