Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Luchtblokkade bij AWACS-basis Schinveld

 |
 Geplaatst door: Ad 
 |
 Bekeken: 1138 
|
 www.groenfront.nl www.nu.nl 
Luchtblokkade bij AWACS-basis Schinveld

Waarschuwing aan een nieuw kabinet: Verzet in Schinveld leeft

GroenFront!-activisten hebben vanaf zondagochtend een luchtblokkade ingesteld bij Schinveld. Op de Duitse NAVO-basis Geilenkirchen kan niet meer naar het westen gevlogen worden, omdat er op grote hoogte heliumballonnen voor de startbaan hangen, precies boven het voormalige actiekamp van Groenfront! De actie is bedoeld om een nieuw kabinet een duidelijke waarschuwing te geven. GroenFront!-activist Peter Polder: “Mocht een nieuw kabinet zo dom zijn om de overige 14 hectare te willen kappen, dan kunnen ze op zwaar verzet uit Schinveld en van GroenFront rekenen! Door de stroom aan loze beloftes van politiek Den Haag, is de strijdlust in Schinveld en Brunssum alleen maar toegenomen.“

De actie is vandaag begonnen om buurtbewoners kans te geven langs te komen, maar vooral ook om het vliegverkeer niet in gevaar te brengen. Op zondag vliegen er geen AWACS. De GroenFront!-activisten willen de luchtblokkade tot dinsdagavond in stand houden. Door de basis 24 uur vooraf de kans te geven vluchten te cancellen komt de vliegveiligheid niet in het geding.

Na het massale verzet tegen de boskap - en na de verloren gemeenteraadsverkiezingen - heeft de regeringscoalitie op allerlei manieren geprobeerd de bevolking te paaien. De ene na de andere mooie belofte werd gemaakt, maar geen enkele maatregel werd ook daadwerkelijk uitgevoerd. De bevolking in Schinveld is dan ook nog steeds niet van plan zich neer te leggen bij het eventueel kappen in nog eens 14 hectare bos. Vooral ook omdat iedereen merkt dat de stank- en geluidsoverlast na de kap van de eerste 6 hectare is toegenomen. Daarnaast gaan er hardnekkige geruchten de ronde dat de NAVO de hoeveelheid vliegverkeer op Geilenkirchen wil laten toenemen. Het zou daarbij gaan om vrachtvluchten naar Afghanistan ter bevoorrading van de NAVO-bezettingsmacht.

Op 8 en 9 januari 2006 werd een politiemacht van meer dan 700 mensen ingezet (voornamelijk marechaussee) om het verzet van enkele honderden buurtbewoners en GroenFront!-activisten tegen de kap van zes hectare bos tegen te houden. De activisten hadden zich verschanst in boomhutten, op touwbruggen en in tunnels.

Noot redactie vlieghinder: Zie ook: www.stopawacs.nl


Reacties op dit bericht

Geplaatst door J.H. Griese uit Amstelveen

Je gelooft je ogen niet, over zoveel onrecht. Normen en Waarden, en maar blijven glimlachen........... J.P?

Geplaatst door J.H. Griese uit Amstelveen

Dit Balkenende kabinet moet maar snel verdwijnen.

Geplaatst door leo uit de kwakel

Het geBALK loopt tEN EiNDE.

Geplaatst door J.H. Griese uit Amstelveen

Dat is wel te hopen ......