Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Loopgravenoorlog legt Schiphol lam

 |
 Geplaatst door: Theo K 
 |
 Bekeken: 1358 
|
 NRC-Handelsblad 
Loopgravenoorlog legt Schiphol lam Download het gehele artikel 'Loopgravenoorlog legt Schiphol lam'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door jhgriese uit amstelveen

Met de nodige verbazing las ik dit artikel.
de Heren In t`Veld en Teisman startten recent een nieuw onderzoek naar de lange termijnvisie van Schiphol. Daaraan deed ook 28 januari VGP aan mee.
De Volkskrant kopte: "Geluidmeetsysteen failiet, hetgeen de kamerleden zouden vinden.
De kamerleden bedoelden: Het huidige (Handhavings) systeem of stelsel deugt niet,is te ingewikkeld (gemaakt voeg ik toe)
Een geluidmeetsysteem is er nog steeds niet en kan dus ook niet Failliet zijn. (hoor geluidsfragment Argos van 13 febr , op deze site)Ook bracht Prof in t`Veld in 1998 zelf een rapport uit: "Een verstandshuwelijk tussen Luchtvaart en milieu" Hij adviseerde... ja echt: Er moest gemeten gaan worden..... Meten is weten.
De Heren schrijven: De ene keer gaat het om de economie en de mainport functie en de andere keer om het Leefmilieu rond Schiphol. Heren, de VGP gaat het om beiden: Zie Groeien in kwaliteit. Bovendien was het de overheid die de "Dubbeldoelstelling" in het leven riep. Dat is geen deelprobleem, maar de kern van de problematiek. Aan de Alderstafel wordt ook niet over deel problemen gesproken. Letterlijk alles komt aanbod. In zijn rapport uit 1998 schrijft In t`Veld: (pag 26) Het tarievenbeleid als instrument om milieudoelstellingente bereiken, ondanks de stappen die afgelopen jaren zijn gezet, zijn nog niet volledig benut.......
En: de minister kan een verdere rationalisering vande tarieven afdwingen door haar definitieve goedkeuring afhankelijk te stellen van adequate prijsmaatregelen van Schiphol.
Ja dat citaat is al van januari 1998. Prof J de Wit wijst hierop recent nog !
Volgens recente analyses is Schiphol nog steeds de goedkoopste luchthaven in Europa.... Positief is dat de heren schrijven: " Politiek, Symptoombestrijding helpt niet"
Hopelijk vernemen beide heren binnenkort meer over wat er zoal aan de Alderstafel allemaal plaats vindt.
M.i.kan er niet anders dan een compromis uitrollen. Hopelijk ook ontstaat nu een rapport/advies van beide heren, dat niet in een lade belandt, als het tenminste degelijk in elkaar steekt.