Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Lijnden staat op tegen Schiphol

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 2565 
|
 Haarlems Dagblad 
Lijnden staat op tegen Schiphol

LIJNDEN - Met een lawaai-actie hebben bewoners van Lijnden zaterdagochtend duidelijk gemaakt dat ze genoeg hebben van de herrie van startende vliegtuigen van Schiphol.

,,Wij wonen hier nu 46 jaar dus je wist wat je kon verwachten toen je hier kwam wonen. Maar de overlast van startende vliegtuigen wordt steeds groter, zeker nadat na protest uit Zwanenburg de uitvliegroute van de Zwanenburgbaan is verschoven. De vliegtuigen komen nu recht over ons dorp heen. Wanneer je een deur of raam hebt openstaan of buiten bent, is het het ergste’’, verklaart Ria van den Haak waarom zij ook meedoet. Onder aanvoering van het lied ‘Stand up for your right’, wordt even later een enorm aantal decibellen de lucht in geslingerd uit toeters en van pannendeksels. Of Schiphol hierdoor haar beleid aanpast valt te betwijfelen, maar de bewoners hopen dat de uitvliegroute iets richting Zwanenburg wordt verschoven.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door A. Boeing uit Hoofddorp

Mag ik een enkele kanttekening plaatsen: veel Lijndenaren doen boodschappen in Zwanenburg. Zij weten als zij op de Dennenlaan komen bij Lidl, AH of Dirk, bij Nuys of Hema, Kruidvat of Cees Steur, dat er in Zwanenburg erg veel vliegtuiglawaai is. Doen alsof Zwanenburg een oase van rust is ten koste van Lijnden is niet eerlijk. Het willen verleggen van de route richting Zwanenburg is een vorm van NIMBY denken (alles best maar niet in mijn omgeving). De Schiphollobby profiteert daarvan. Talloze kleine groepen die vooral voor hun eigen directe omgeving strijden zijn makkelijk te sussen, ze halen nauwelijks de grote media en niemand die er veel van merkt. De enige echte oplossing voor alle herrie is vermindering van het aantal vluchten en op termijn verplaatsing van Schiphol. De echte verantwoordelijkheid, ook voor het eigengereide en arrogante gedrag van luchtverkeersleiding en luchthaven, ligt bij de politiek, niet in het minste de locale (dus Haarlemmermeer, Schiphol ligt immers niet in Amsterdam). Overigens: dat Lijnden protesteert, ja, daar hebben ze gelijk in.