Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Lichte krimp Schiphol deze winter

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 874 
|
 FEM 
Lichte krimp Schiphol deze winter

Er zijn minder ‘slots’ aangevraagd, maar het Indiase Kingfisher wil juist twee keer per dag vanaf Schiphol vliegen.

Afgelopen vrijdag moesten de maatschappijen bij Airport Coordination Netherlands, de instantie die de gebruiksruimte op Schiphol, Eindhoven en Rotterdam verdeelt, een raming geven van het aantal starts en landingen dat ze deze winter willen uitvoeren.

Op dit moment staat de teller voor Schiphol op 186.730 ‘slots’, maar men weet al bij Airport Coordination dat dit de komende tijd nog verder zal afnemen.

Inlevermoment

Dat maatschappijen in deze periode slots die eerder in de procedure zijn aangevraagd weer inleveren, is gebruikelijk. Eind augustus komt nog een moment dat maatschappijen de slots die ze niet denken te vliegen tijdens de vakantieperiode rond kerst nog kunnen inleveren.

Al met al verwacht slotcoördinator Rick Strang een lichte terugval ten opzichte van vorig jaar. “Dat zou heel goed te maken kunnen hebben met de nieuwe vliegbelasting en de verhoging van de security toeslag”, zegt Strang.

Tussenstop

De Indiase luchtvaartmaatschappij Kingfisher heeft slots aangevraagd voor twee dagelijkse vluchten op Schiphol. De snelgroeiende maatschappij laat zijn Airbus A330-200’s die de lijn Bangalore-New York bedienen in de ochtend een tussenstop maken op Schiphol.

In de Indiase Economic Times meldde eind vorige maand dat Kingfisher in Schiphol een Europees knooppunt voor zijn intercontinentale netwerk wilde vestigen, maar die berichten zijn niet bevestigd. Ook vanochtend kon een woordvoerder van Kingfisher dit nog niet bevestigen.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Victor uit Krommenie

Ik zioe toch echt nog 198.452 toegewezen slots staan...tov 2007(176.490) is dat ruim 12% meer!!
(zie: http://www.slotcoordination.nl)

Dan moet er nog flink wat ingeleverd worden...Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Schiphol-group staat voor: geld richting aandeelhouder, dus de Nederlandse Staat bv..
Schiphol-group staat NIET voor: de omwonenden rust en schone lucht te geven.

Wat verwacht je dan nog ? Eerlijkheid ?
Een slot-coordinator in dienst van de Schiphol-group die de waarheid spreekt ?