Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Leuk zo’n infoavond, maar ‘telt mijn bezwaarschrift wel mee?’

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1350 
|
 De Stentor 
Leuk zo’n infoavond, maar ‘telt mijn bezwaarschrift wel mee?’

Door Gerald Meijer (De Stentor)

DRONTEN - Of zijn eventuele bezwaarschrift wel zin heeft, wil hij weten. “Dit is een ontwerpbesluit”, zegt Petra Wagenaar van provincie Flevoland.

Met de nadruk op ‘ontwerp’. Provincie Flevoland, bijgestaan door mensen van twee ministeries, hield gisteravond in Dronten de eerste van in totaal vier info-avonden over de uitbreiding van Lelystad Airport. Die vinden na Dronten plaats in Zeewolde, Lelystad en Almere.

Meteen na de start gisteravond om 18.00 uur kwamen de eerste nieuwsgierigen binnen. Zoals de man die wil weten of hij niet voor Jan Joker op is komen draven. Ook Drontenaar Adriaan Goudswaard is naar het gemeentehuis gekomen voor de infoavond. “Het zal wel doorgaan, die uitbreiding.” En nee, hij is daar niet bang voor. “Maar ik wil het wel graag weten.” En wat de Alders-tafel met de infoavond te maken heeft. “Alders zou nog voor de zomer met een advies komen. Ik vind het allemaal heel verwarrend.”

Drontenaar Koene Velema weet nog niet of hij overlast moet verwachten. “Je hoort nu ook weleens wat.” Maar overlast? “Het is nu af en toe dat je wat hoort. Dat zal dan wel meer worden. Overlast, tja. Misschien went het ook wel.”

Wat Velema wel jammer vindt: “Het was hier ooit een landbouwgebied met veel frisse lucht. Het wordt steeds meer bebouwd en er komt steeds meer vervuiling. Dat vind ik jammer. Maar ja, aan de andere kant is de uibreiding van het vliegveld goed voor de economie. Dat telt ook mee.”


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Els uit Castricum

Mijnheer Velema, wat jammer dat u de de mantra ook rondzoemt, dat veel vliegverkeer goed is voor de economie. Zoiets riepen ze ook in de VOC-tijd met de slavenhandel. Dat was ook zo goed voor de economie van een paar ingezetenen der Lage Landen. En het lijden van velen werd voor het gemak weggewimpeld. Dus nu ook weer, de geschiedenis herhaalt zich in vele vormen. Dat het zoveel lijden, zoveel onrust, zoveel slapeloosheid, zoveel gestresste kinderen en volwassenen, zoveel gezondheidsklachten geeft ten bate van de portemonnee van enkelen wordt ook nu weer weggewimpeld. Wij zijn de moderne slaven (lees: de niet meetellenden wat betreft ons welzijn) van de luchtvaartlobby. Wij moeten slikken en zwijgen en incasseren. En nog eens wat: HET WENT NOOIT, DAT LAWAAI VAN DIE VLIEGTUIGEN!

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

'Drontenaar Koene Velema' kan misschien wel een tijdje in Spaarndam of Assendelft logeren. Verplicht dan wel te verstaan. Eens kijken of ie dan nog zegt: overlast, tja...misschien went het wel.......Mijnheer Velema: u weet niet waar u het over heeft.
De kerkklok horen luiden, maar niet weten waar de klepel hangt......of te wel: Haags politiek gezwets.....!

Geplaatst door Els uit Castricum

Oh ja, mensen in Lelystad, nog even een filosofietje. Kunt u er tegen als er een mug om uw hoofd zoemt als u net wilt inslapen? Of een vlieg, die zijn draai niet kan vinden? Nou, een vliegtuig maakt het geluid van miljoenen muggen. En dat niet één keer, maar talloze keren. Wij hebben nachten gehad, dat het gezoem om half vijf in de nacht begon en om 'snachts half twee ophield. Elke vijftig seconden het geluid van miljoenen muggen over ons hoofd op zeer lage hoogte! Blijf daar maar eens nuchter bij!

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

@V.O.S.:

ik heb wel een kamertje over, als jij hem uitnodigt is ie van harte welkom.