Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Lelystad als zevende baan van Schiphol

 |
 Geplaatst door: Egelhuis 
 |
 Bekeken: 2048 
|
 Gooi- en Eemlander 
Lelystad als zevende baan van Schiphol Download het gehele artikel 'Lelystad als zevende baan van Schiphol'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Jaap uit Bussum


Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

De omwonenden van Schiphol worden al jaren bedrogen. Nu is deze boze vlek ook al richting de Flevopolders uitgelopen.
Met een truc worden de mensen ook daar bedrogen. Want vakantievluchten vertrekken ook in de nachten. Dus zal onder druk van de sector, de regels worden aangepast in het voordeel van de sector. Er zullen dan net zulke wantoestanden heersen als bij Schiphol al jaren het geval is.

Schiphol is al jaren veel te groot voor dit kleine oppervlak dat Nederland bv. wordt genoemd. Een tweede of derde of vierde Schiphol is een nog grotere hel.

Blijkbaar moet, met goedkeuring van Den Haag, heel Nederland bv. worden omgevormd tot een vliegveld waarop ook nog mensen moeten wonen.
Een oppervlakte waarop geen plaats is voor rust / schone omgeving / veiligheid.
Een oppervlakte waarop geen plaats is voor parachutisten / zweefvliegclubs.
Een oppervlakte waarop geen plaats is voor zendamateurs en andere die een radiogerelateerde hobby beoefenen. (ben zelf geregisteerde zendamateur en ondervindt behoorlijk overlast van het exorbinante vliegverkeer).

Dat de grens reeds jaren geleden al overschreden is, dringt maar niet door in Den Haag. Vele industrieen zijn in de loop der tijd verkwanseld met 'goedkeuring' van Den Haag, maar de luchtvaartsector is door Den Haag boven alles verheven tot het absolute paradepaardje, koste wat het kost.

Hoe lang pikken we dit nog?

Geplaatst door A. Boeing uit Hoofddorp

Ik zou liever zien dat Lelystad de zesde baan van Schiphol wordt. Dan kan de Polderbaan (nu immers de zesde baan) dicht en dat levert een heleboel rust en natuur op. Dan maar geen "milieubaan". De omgeving Lelystad is wel een heel stuk leger dan de omgeving Schiphol dus misschien moeten er eerst nog even wat nieuwbouwwijken gebouwd worden. Informatie over hoe je die huizen kwijtraakt zonder te vertellen dat er vliegtuigen over komen is te krijgen op postbus 250, 2130 AG Hoofddorp (gemeente Haarlemmermeer).