Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Lelystad Airport mag tot 4 miljoen passagiers vervoeren

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 804 
|
 ANP 
Lelystad Airport mag tot 4 miljoen passagiers vervoeren

LELYSTAD - Lelystad Airport mag maximaal vier miljoen passagiers per jaar gaan vervoeren. Voorwaarden daarbij zijn onder meer dat er geen nachtvluchten plaatsvinden en dat de geluidsoverlast binnen de perken blijft. Dat staat in een visie op de uitbreiding van de luchthaven, waarmee de Lelystadse gemeenteraad donderdagavond akkoord is gegaan.

Eigenaar Schiphol van de regionale luchthaven wil een deel van de vluchten vanuit Amsterdam verplaatsen naar Lelystad. De visie is het uitgangspunt waarmee de gemeente de onderhandelingen in gaat met Schiphol en het Rijk, dat bepaalt of de luchthaven mag uitbreiden. De gemeente mag daar voorwaarden aan stellen. Zij verwacht dat de vier miljoen passagiers minstens 3200 banen zullen opleveren.

Tegenstanders zijn bang dat Schiphol vooral luidruchtige vluchten naar Lelystad zal overplaatsen. De gemeente gaat daar niet vanuit, al is het alleen maar omdat het maximale geluidsniveau dan snel is bereikt en er dan niet meer mag worden gevlogen. Tegenstanders vrezen bovendien dat er op termijn ook ‘s nachts toestellen vanuit Lelystad de lucht in gaan en zijn ook tegen vanwege de slechte gevolgen voor het milieu.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

"... en dat de geluidsoverlast binnen de perken blijft."

Wat een grapjassen daar in die gemeenteraad. Welke perken en hoe ga je handhaven dan?

En weer een polder naar zijn grootje.