Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Leger inzetten bij beveiliging

 |
 Geplaatst door: redactie 
 |
 Bekeken: 680 
|
 NRC 
Leger inzetten bij beveiliging

Door een van haar redacteuren

ROTTERDAM, 22 NOV. Het CDA wil de krijgsmacht inzetten voor beveiligingstaken om zo, bij aanhoudende terreurdreiging, tekorten aan te vullen bij de politie.

Dat zegt het Tweede-Kamerlid Van Haersma Buma (CDA) in reactie op de noodkreet van burgemeester Hertog van Haarlemmermeer.

Door de verhoogde terreurdreiging sinds juli patrouilleren agenten uit Haarlemmermeer extra rondom de luchthaven Schiphol.

Die tijd gaat, aldus burgemeester Hertog, ten koste van de bestrijding van criminaliteit en inbraken.

Van Haersma Buma: ,,De mond- en klauwzeercrisis heeft bewezen dat militairen die politietaken heel goed kunnen waarnemen.’’

Hertog wordt gesteund door de politiebonden Algemene Nederlandse Politie Vereniging (ANPV), de Algemene Christelijke Politiebond (ACP) en de Nederlandse Politiebond (NPB). Zij willen dat de overheid geld beschikbaar stelt voor de aanstelling van meer agenten in regio’s die te maken hebben met verhoogde terreurdreiging.

Zo worden nu op verschillende plekken in het land agenten ingezet om moskeeën en islamitische scholen te bewaken.

Volgens een woordvoerder van de Raad van hoofdcommissarissen is het druk, maar er is geen sprake van onaanvaardbare tekorten. De raad noemt de roep om militairen in te zetten voor de bescherming van Schiphol ,,volstrekt niet aan de orde. Zoals het er nu naar uitziet, kan de politie het zelf wel af.’’


Reacties op dit bericht