Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Leefbaarheidsfonds Schiphol vooral naar schrijnende gevallen

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1238 
|
 hoofdorpse courant.nl 
Leefbaarheidsfonds Schiphol vooral naar schrijnende gevallen

SCHIPHOL – De 30 miljoen euro die recent in het leefbaarheidsfonds is gestort voor de omgeving van Schiphol moet vooral ten goede komen aan de zogeheten schrijnende gevallen. Dat is de strekking van een motie die maandag tijdens de begrotingsbehandeling van Provinciale Staten van Noord-Holland werd ingediend door PvdA-statenlid Gohdar Massom.

Het is de tweede keer dat er 30 miljoen euro beschikbaar is voor de omwonenden van de luchthaven. Het eerste budget kwam in 2008 vrij bij het akkoord aan de Alderstafel over de toekomst van Schiphol. Volgens PvdA’er Massom is dat geld voor een deel opgegaan aan nieuwe dorpshuizen en ‘glijbanen’.

Hij pleitte er daarom maandag voor het nieuwe budget vooral te besteden aan individuele bewoners, die veel last hebben van vlieglawaai maar niet in aanmerking komen voor een regeling. Naar aanleiding van de motie zegde gedeputeerde Tjeerd Talsma toe de besteding van de 30 miljoen met de Staten te zullen bespreken. Gohdar Massom besloot daarop de motie tot die tijd aan te houden.


Reacties op dit bericht