Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Lease bedrijf Denim Air bloeit ondanks malaise luchtvaart

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 956 
|
 Zibb 
Lease bedrijf Denim Air bloeit ondanks malaise luchtvaart

Denim Air heeft geen last van de malaise in de luchtvaartsector. Het Nederlandse bedrijf bezit negentien turboproptoestellen, die zij verhuurt aan vliegmaatschappijen. De onderneming verwacht dit jaar beter te presteren dan in 2007.

Het in Hoofddorp gevestigde Denim Air heeft zeven Fokker 50 en twaalf Dash 8 Q315 toestellen van Bombardier. Al deze vliegtuigen hebben een propellermotor. ‘De zuinige propellermotoren zijn duidelijk in trek bij vliegtuigmaatschappijen. Natuurlijk moet een carrier in deze financieel moeilijke tijden een afweging maken en bepalen of het aantrekkelijk is een toestel te leasen. Maar het feit dat we met zuinige motoren vliegen, is wel een voordeel’, zegt Ted van Zundert, account manager van Denim Air, op Z24.

Toestel met crew
‘Onze diensten worden vooral gevraagd op het moment dat een maatschappij met een tekort of met bepaalde gebreken kampt. Wij zijn dan in staat in het snelste geval binnen 24 uur een toestel met crew te leveren. Maar normaal gesproken duurt dat wat langer.‘Een vliegtuig kan op verzoek namelijk geheel gespoten worden in de kleur en de huisstijl van de klant.

Denim Air dankt zijn naam aan het feit dat het cabinepersoneel in de jaren negentig gekleed ging in spijkerbroeken. ‘Dat was zo tijdens de eerste vlucht van Eindhoven naar Londen City.’ Toen had het bedrijf ook een ticketservice en vloog het tevens onder de eigen naam Denim Airways.

Ander businessmodel
Dat duurde niet lang. Overtollig personeel vertrok en het bedrijf wisselde van businessmodel. Denim Air verhuurt nu volledig onderhouden vliegtuigen inclusief bemanning. Denim Air draagt de lasten die het vliegtuigonderhoud, het personeel en de bijbehorende verzekeringen met zich meebrengen. De brandstofkosten komen voor rekening van de klanten. Dat zijn voornamelijk luchtvaartmaatschappijen. Wie een Fokker 50 bij Denim huurt, betaalt enkele tonnen per maand.


Reacties op dit bericht